A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Hősi Halottaink

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Fogathajtó Bajnokság

Megyei Vadásznap

Mezőberény-objektíven

Városi rendezvényterv - 2014

 

Mezőberény 25 éve város

MEZŐBERÉNY ÉRTÉKTÁRA (Az információ a képre kattintva érhető el.)


FELHÍVÁS - Pihenő Park

Vendégváró Mezőberény

 

Kiemelt hírek

Csendes megemlékezés

Csendes megemlékezés

 

 

2014. szeptember 6. (szombat) 12 óra


Több száz érdeklődőt várnak a vadásznapra

Mezőberény 25 éve vívta ki a városi rangot, ezért égész évben valamennyi eseményünket az évforduló jegyébe rendezzük meg, így lesz ez most, szeptember 6-án a megyei vadásznapon is. A vadásznapot a Békés Megyei Vadászkamarával és a Mezőberény Vadásztársasággal közösen szervezzük. A rendezvény az idén azért került Berénybe, mert itt a vadászok nagyon jó helyszínt találtak, továbbá tavalyi vadásznapon a berényi vadásztársaság nyerte meg a vadásztársaságok hagyományos versenyét – hangsúlyozta Siklósi István polgármester 2014. augusztus 28-án Mezőberényben a városházán megtartott sajtótájékoztatón. 
 
 

Álláshirdetés

a G4S Készpénzlogisztikai Kft. ÉRTÉKSZÁLLÍTÓ munkatársakat keres budapesti és győri kirendeltségére.


Szovátai tűzoltók Mezőberényben

 Nálunk jártak barátaink...

 

 

Ismét eltelt egy év, szovátai tűzoltó barátaink újfent meglátogattak minket a XVIII. Berényi Napok alkalmából.

 

 


Kereki Találkozó 2014.

Kereki Találkozót tartottak 2014. augusztus 24-én a Muzeális Gyűjtemény udvarán, ahol több mint 200 fő vett részt az eseményen.


30. GÚTAI VÁSÁR ÉS GÚTAI BÚCSÚ

Mezőberény testvérvárosa, Gúta idén is megrendezte a hagyományos vásárt és búcsút, illetve a XV. Szent István –napi megemlékezést.


A díszpolgárok kapták az új kenyérből az első szeletet

Szent István napja és az új kenyér ünnepe alkalmából 2014. augusztus 20-án, a Berényi Napok keretében köszöntőt mondott Siklósi István polgármester. 
 

A várossá nyilvánításra emlékeztek

Együtt emlékezünk címmel Mezőberény várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából 2014. augusztus 20-án az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban emlékülést tartott a Baráti Egylet Mezőberényért és a város önkormányzata


Két új díszpolgár Mezőberényben

Mezőberény önkormányzata 2014. augusztus 20-án ünnepi testületi ülés keretében díszpolgári címet adományozott dr. Schmidt Péter alkotmányjogásznak és Bayer Mihály diplomatának. 


Felszentelték az I. világháborús emlékművet

A városháza előtt 2014. augusztus 19-én ünnepélyes keretek között átadták és felszentelték a felújított I. világháborús emlékművet. A felújítás az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával az I. világháború kitörésének 100. évfordulója és Hősi Halottaink, az elesett mezőberényi honvédek tiszteletére valósult meg.
 

Megyénk eredményes a vidékfejlesztési pályázatokban

A Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat (MNVH) munkatársai adtak tájékoztatást 2014. augusztus 19-én a városházán. 


Berény büszke az értékeire

Mezőberény az elsők között címmel 2014. augusztus 18-án a városi piaccsarnokban nyílt meg a települési értéktár bizottság szakmai napja és kiállítása. A tárlat és vásár augusztus 19-én 16 és 22 óra, augusztus 20-án 9 és 22 óra között tekinthető meg. 


Ötödik városi pinpong viadal

Mezőberényben, a Martinovics úti tornateremben 2014. augusztus 16-án, szombaton sokat pattogott a kaucsuklabda. Az V. városi asztalitenisz versenyre tíz felnőtt és hat ifjúsági versenyző nevezett. 


A templomszentelés 225. évfordulójára emlékeztek

Zsúfolásig megtelt az I. kerületi evangélikus templom 2014. augusztus 17-én, vasárnap délelőtt, ünnepi istentisztelettel elkezdődött az egész napos megemlékezés a templom felszentetésének a 225. évfordulója alkalmából.

 


A térben gondolkodó művészházaspár

Farkas-Pap Éva szobrászművész és Farkas Vajk üvegművész bemutatkozó kiállítását 2014. augusztus 16-án nyitotta meg Mészáros Zsuzsa, a békéscsabai Munkácsy Emlékház művészeti vezetője az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. 


Az alkotó ember sikerélménye

 
- Büszke vagyok arra, hogy Mezőberény civiljei között találhatók olyanok, akik kreatív módon a régiből valami újat varázsolnak - mondta Siklósi István polgármester köszöntőjében 2014. augusztus 15-én, amikor Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban köszöntőt mondott a Varázskezek Kreatív Kör kiállításának megnyitóján. 
 

A hímzés többet ér, mint a nyugtató

- A civilek fontos szerepet töltenek be a város életében, gyarapítják annak értékeit, illetve a tudásukat tovább adják az utókornak - hangsúlyozta Siklósi István polgármester 2014. augusztus 15-én Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban, ahol köszöntötte a Díszítőművészeti Szakkör kiállításának megnyitójára összegyűlteket. 


Felhívás adatgyűjtésre

Kérjük a tisztelt Városlakókat,

aki bármilyen adattal, irattal, képpel rendelkezik a II. Világháborúval kapcsolatosan,

a frontokon harcolt hozzátartozókról információval rendelkezik,

juttassa el a Mezőberényi Helytörténeti és Tájvédelmi Egyesülethez.

 

2014. az évfordulók esztendeje Mezőberényben is: megemlékeztünk az I. Világháború kitörésének 100, a várossá nyilvánítás 25. évfordulójáról.

A gyorsan közeledő ősz is tartogat néhány jeles, és kevéssé örömteli, de mégis kerek évfordulót.


Szeptemberben kezdik az új mentőállomás építését

A lakosok alapvető igénye a biztonság, ha egészségügyi problémájuk adódik, akkor minél előbb megérkezzen a segítség, ezért most komoly fejlesztések zajlanak – hangsúlyozta Dankó Béla 2014. augusztus 12-én Mezőberényben, a Békési út mellett, ahol az új mentőállomás alapkövét ünnepélyes keretek között tették le. 
 
 

Az origamisok megkedvelték Mezőberényt

 
Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Művelődési Központja adott otthont 2014. augusztus 8. és 10. között a XXV. Nemzetközi és Országos Origami Találkozónak. Korábban mindig nagyvárosokban rendezték meg az eseményt, először került egy kisvárosba.   
 

Mezőberényi siker az I. Kisvárosi futóversenyen

Az őszi futóversenyekre való felkészülés céljából Lestyán Jánosné 2014. augusztus 10-én szervezte meg az I. Kisvárosi futóversenyt, hagyományteremtő szándékkal. Az 53 nevező – felkészültségének megfelelően – három táv közül választhatott: 5, 10 és 25 kilométeren próbálhatta kis erőnlétét. 
 

Nyitottság és törvénytisztelet

Mezőberény a legtörvénytisztelőbb városok között.

Az INDEX oldalán olvasható a következő cikk:

http://index.hu/gazdasag/2014/08/08/listan_a_magyar_varosok_az_one_mennyire_torvenytisztelo/


Az origami végtelen lehetősége

A rendezvény harmadik napjaként a XXV. Nemzetközi és Országos Origami Találkozó vasárnap reggel foglalkozásokkal folytatódott, Mezőberényben, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Művelődési Központjának fölszintjét és valamennyi termét kisebb-nagyobb csoportok foglalták el, ahol az oktató magyarázta egy-egy figura hajtogatási módját. Felvételünk Somos Endre foglalkozásán készült. 


Debreczeni János újabb elismerése

Az idei, XX. Országos Szőttespályázton Debreczeni János népi iparművész, a Népművészet Mestere újabb elismerésben részesült.


Forgalmi rend változás!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Spar előtti egyirányú út bal oldalára „megállni tilos” tábla került kihelyezésre.


Dr. Gschwindt András

Újabb magyar műhold készül


Dr. Gschwindt András, Mezőberény város díszpolgára, a BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék nyugalmazott adjunktusa és a (már két éve az űrben mozgó) Masat-1 fejlesztőcsapat újabb - BME-1 - nevű  műhold tervén dolgoznak.


Játszótéri rongálás

Kérjük a lakosság segítségét a május elején történt játszótéri rongálással kapcsolatban.


Mezőberényi K.K. - NBI-B kelet

 • Létrehozva: 2012-10-01 21:24
 • Szerző: Szerkesztő PmH.
 • Kategória: Sport
 • Kibocsátó: Önkormányzat

 

 


Eu projektek

 

 


Kiemelt cikkek

A 2013. évi helyi iparűzési adó 1+1%-ának felhasználása

 • Létrehozva: 2014-08-28 11:42
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Mezőberényi Polgármesteri Hivatal mint első fokú Adóhatóság a Mezőberényi Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 49/2012.(XI.27.) önkormányzati rendeletének 9.§ (11) szakaszában foglalt tájékoztatási kötelezettségének az alábbiak szerint tesz eleget.

 


HVB határozatai

 • Létrehozva: 2014-08-27 11:45
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Helyi Választási Bizottság 2014. augusztus 26-án tartotta első ülését.


Békés Megyei Ivóvízminőség-javító Program

 • Létrehozva: 2014-08-26 12:59
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Békés Megyei Ivóvízminőség-javító Program keretén belül a Békéscsaba - Mezőberény AP., Köröstarcsa leág.- Körösladány - Szeghalom szivattútelep, Újiráz elágazás - Újiráz, József szanatórium - Gyula Városerdő regionális ivóvízvezetékekre vonatkozó vízjogi engedélyének kiadására a Közép-Békési Térség Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás kérelmére eljárás indult az I. fokú vízügyi hatóságnál.


Választási közlemény

 • Létrehozva: 2014-08-18 11:31
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Meghatározásra került Mezőberényben az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások száma.


Meghívó - 2014. augusztus 25.

 • Létrehozva: 2014-08-15 08:33
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

M e g h í v ó

 

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete

 

2014. augusztus 25-én /hétfő/

15 órai

 

kezdettel tartja soron következő ülését, amelyre  tisztelettel meghívom.


Tájékoztatás

 • Létrehozva: 2014-08-14 09:39
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A www.valasztas.hu honlapon megtalálható a választási füzetek 193. száma, mely tájékoztatja a jelölteket, jelölő szervezeteket a helyi önkormányzati képviselők, polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának lebonyolításáról.


Vasúti átájáró lezárása

 • Létrehozva: 2014-08-13 13:48
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szarvasi úti vasúti átjáróban tervezetten 2014. augusztus 25 – 2014. szeptember 03. között a meglévő átjáró lezárásra kerül, a közlekedés váltakozó irányú forgalommal, jelzőörs biztosítással terelőúton történik. Felhívjuk a figyelmet, hogy az átkelő átépítésének kezdetétől számítva az munkaterület, illetéktelen személyeknek oda belépni tilos és balesetveszélyes!


Választási hirdetmény

 • Létrehozva: 2014-08-13 09:59
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Választási hirdetmény a jelölőszervezetek, jelöltek és listák bejelentésével, a jelöltajánlással kapcsolatban


Levegőtisztaságvédelmi engedély

 • Létrehozva: 2014-08-08 10:52
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény, Szabó Árpád u. 17-19. sz. alatti telephelyen lévő légszennyező források levegőtisztaságvédelmi engedélye


A HVI határozatai

 • Létrehozva: 2014-08-06 17:06
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény város Helyi Választási Iroda határozatai:


Mezőberény Város 1.-8. számú szavazókörei

 • Létrehozva: 2014-08-06 11:40
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat


NVB állásfoglalások (15/2014., 5/2014.)

 • Létrehozva: 2014-08-06 11:21
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat

15/2014. NVB iránymutatás


az eltérő településen, fővárosi kerületben vagy megyében történő jelölés, illetve
az ugyanazon jelölési fajtán belül többes jelölés elfogadása esetén

követendő eljárásrendről

 

5/2014. NVB iránymutatás


az ajánlások ellenőrzésének egyes kérdéseiről


Zajkibocsátási határérték túllépési kérelem

 • Létrehozva: 2014-08-05 08:47
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a KÖZGÉP Zrt. a Gyomaendrőd (kiz) - Békéscsaba (kiz) vasúti vonalszakasz átépítésével kapcsolatban építési zajkibocsátási határérték túllépési kérelmet nyújtott be a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Kirendeltségére.

 


Az önkormányzati választással kapcsolatos nyomtatványok

 • Létrehozva: 2014-08-04 16:14
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A helyi, nemzetiségi választással és a

névjegyzék vezetésével kapcsolatos

elérhető nyomtatványok:


A Nemzeti Választási Bizottság 1128/2014. sz. határozata

 • Létrehozva: 2014-07-31 14:48
 • Szerző: Török Tamás
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Nemzeti Választási Bizottság 1128/2014. sz. határozata, és a nemzetiségi önkormányzati képviselők

2014. október 12-i napjára kiírt választására vonatkozó adatok:


Mezőberény helyzetelemzés és fejlesztési javaslat

 • Létrehozva: 2014-06-30 08:45
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Elkészült a TÁMOP-1.4.3-10/2-2F-2011-0004 "Viharsarok kincsét kinccsé tesszük" projekt településenkénti tanulmánya Mezőberényről.


Natura 2000 fenntartási tervek

 • Létrehozva: 2014-06-25 08:24
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület tájékoztatást küldött, mely szerint a települést érintő Natura 2000 terület kapcsán „Natura 2000 Fenntartási Terv” készítése zajlik.


Parlagfű

 • Létrehozva: 2014-06-24 14:37
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Békés megyei Szervezete parlagfű irtásra vonatkozóan hirdetményt tett közzé:


Tanyagondnoki Szolgálat

 • Létrehozva: 2014-06-18 08:03
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Tanyagondnoki Szolgálat – Mezőberény

 

Mi is ez?

A szolgáltatás célja: „az aprófalvak és a külterületi vagy egyéb belterületi, valamint a tanyasi lakott helyek intézményhiányából eredő hátrányainak enyhítése, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatáshoz, valamint egyes alapszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, továbbá az egyéni, közösségi szintű szükségletek teljesítésének segítése.”

 


Fakivágás

 • Létrehozva: 2014-06-04 11:42
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Dégáz Zrt. megbízásából Mezőberény egyes részein fák kerülnek kivágásra.

A fakivágás szükségességét a gyökérzet megnövekedésével bekövetkező veszélyhelyzettel indokolja a szolgálató.


Támogatás munkahelyteremtésre, munkahelymegőrzésre

 • Létrehozva: 2014-05-20 11:03
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete rendeletet alkotott

a helyi munkahelyteremtést, munkahelymegőrzést segítő támogatásról


Helyi termék

 • Létrehozva: 2014-05-06 11:25
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Tisztelt Mezőberényiek!

 

Helyi termékek piacra jutását segítendő, kereskedelmi forgalomba hozható termékek listáját kívánjuk elkészíteni, majd ennek alapján piackutatást végezve az értékesítést segíteni. Minden helyi terméket keresünk, legyen az élelmiszer, mezőgazdasági-, ipari áruféleség, vagy bármilyen más termék, amely kiskereskedelmi forgalomban is érdeklődésre tarthat számot.


Pályázati felhívás

 • Létrehozva: 2014-04-29 12:59
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az épített örökség helyi értékeinek védelméről szóló 28/2011.(X.25.) önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet Mezőberény Város épített örökségének, építészeti értékeinek megőrzése, a városkép védelme és javítása, a leromlott állapotú építmények felújításának tárgyában.


Vízminőségi panasz

 • Létrehozva: 2014-04-03 10:34
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Több alkalommal érkezett lakossági bejelentés az Önkormányzathoz a vízminőséggel kapcsolatban, ezeket a panaszokat Siklósi István polgármester továbbította a szolgáltatónak.

 

Az Alföldvíz Zrt. válaszlevelében felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a 24 órában működő 80-922-333 ingyenesen hívható telefonszámon lehet hibabejelentést tenni.


A helyi adó 1+1%-ára jogosult civil szervezetek névsora

 • Létrehozva: 2014-02-19 13:20
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

A helyi adó 1+1 %-ára jogosult mezőberényi civil szervezetek név- és címjegyzéke

2014. február 12-től


Pályázati kiírás 2014. évre

 • Létrehozva: 2014-01-28 10:40
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Képviselő-testülete pályázatot ír ki 

városi rendezvények

valamint

a város nemzetközi kapcsolatainak

támogatására.


Közvilágítási hibabejelentés

 • Létrehozva: 2013-10-16 08:35
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

Az EDF Démász Ügyfélszolgálata a közvilágítási hibabejelentéseket mind az Önkormányzattól mind a lakosságtól a nap 24 órájában fogadja több csatornán is.


Mezőberényi Művésztelep

 • Létrehozva: 2013-10-01 09:39
 • Szerző: O.P.S.K.K.
 • Kibocsátó: Önkormányzat


Párbeszéd...

 • Létrehozva: 2013-03-19 14:35
 • Szerző: Szerkesztő PmH.
 • Kibocsátó: Önkormányzat


Szépkorúak köszöntése

 • Létrehozva: 2012-06-28 15:25
 • Szerző: PmH. Titk.
 • Kibocsátó: Önkormányzat

 

Szépkorúak

köszöntése

 

Dusik József

 

 

 

Az Önkormányzat és településünk valamennyi lakója nevében jó egészséget és további békés, boldog éveket kívánunk az ünnepelteknek.


Városi rendezvények - 2014

 • Létrehozva: 2014-01-30 17:06
 • Szerző: O.P.S.K.K.
 • Kibocsátó: OPS Kulturális Központ


Városi rendezvények

(tervezet)

2014

 Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény Város nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Anyakönyvi hírek

2014. augusztus hónapban

házasságot kötöttek

 

Hegedüs László és Varga Nikolett Csilla

 

Tokaji Csaba Ferenc és Györgyfalvai Andrea

 

Fülöp Tibor és Kovács Zsuzsanna

 

Radványi Oszkár Péter és Mészáros Ibolya

 

Gyarmati Gábor és Ilyés Andrea

 

Bozsányi György Elemér és Horváth Rita Mária

 

Malét Sándor és Botyánszki Judit

2014. augusztus hónapban

 elhunytak

 

 


 


 

Látogató statisztika