A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A XX. Berény Napokon is ITT és OTT!

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

A XX. Berény Napokon is ITT és OTT!

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-09-05 08:00 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

A Gutai Búcsú után Mezőberényben a XX. Berényi Napokon is ízelítőt adott értékeiből a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottság partnerszervezete a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Berény Táncegyüttes. A Közös Értékeink ITT és OTT! Értékgyűjtő munka Gután és Mezőberényben - címmel, a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének és kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2015 nyertes pályázata tette lehetővé, hogy az ünnepi programot színesítsék.

 

A városlakók, a városba érkező vendégek megismerhették a városunk gasztronómiáját, és az év közben Gután és Mezőberényben készült fotókiállítást. A találkozót a Berény Táncegyüttes egész napot betöltő néptáncbemutatóval, táncházzal, zenekari számokkal tette emlékezetessé.

 

Hasonlóan az előző hétvége eseményeihez mód nyílott arra, hogy apró promóciós anyagokkal kedveskedjünk és a kiskendő, a szórólap, a kiállítás fotóiból összeállított kiadvány mind emlékezetessé tegye az eseményt. Itt ünnepelte a város a Guta-Mezőberény városok 15 éves testvérvárosi kapcsolatát és Siklósi István polgármester köszönte meg a munkát. Köszönet illeti a segítségért Guta Város Önkormányzatát, képviselőit és a Szlovák Kultúra Baráti Kör vezetőségét, tagjait, a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és Szlovákok Szervezete, Berény Táncegyüttes, Color Fotóklub és mindazon segítőket, akik hozzájárultak, hogy a program a tervek szerint megvalósuljon. A pályázat eredményeképpen Guta városában a Felvidéki Értéktárhoz csatlakozva megalakult a Gutai Értéktár Bizottság és elindult az érték feltáró tevékenység tovább segítve a Gutával közös értékeinkre irányítani a figyelmet, melynek elindítását a pályázat lehetővé tette.

A közös munkát számtalan utazás, találkozó, szakmai nap, konzultáció, tanácsülésen való részvétel, különböző csoportok és magán személyek találkozói jellemezte. Erősödött a két település, a civilszervezetek tagjain túl a városlakók közötti kapcsolat is. Fotók, videók, fotókiadvány, híradások őrzik a közel egy év programját és maradandó emlékként az az 50 fotó, mely tervek szerint egyben tartva emlékeztetnek majd az ITT és OTT-ra.

 

 

 

                   

 
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. január hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Temesvári Gábor Tamás és Várdai Anetta Erzsébet

 

Plavecz Róbert és Kertész Boglárka

 

Balogh Gábor József és Lakatos Regina Magdolna

2019. január hónapban

 elhunytak

 

Csarnai Sándorné szül. Czinkóczki Margit (1950)

 

Erdélyi Mihályné szül. Elek Erzsébet Lídia (1919)

 

Horváth László (1965)

 

Szabó Kálmánné szül. Bodó Mária (1957)

 

Mezei Ádámné szül. Varga Irén (1934)

 

Maléth Márton (1940)

 

Telegdi Zoltán Béla (1959)

 

Hajdu Antal (1934)

 

Ábelovszki Jánosné szül. Prorok Judit (1923)

 

Kiss Andrásné szül. Litavecz Mária (1941)

 

Plavecz Györgyné szül. Hudák Mária Anna (1935)

 

Baksai Mátyásné szül. Weigert Katalin (1923)

 

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok