Mezőberény Város - Zöldhulladék

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Zöldhulladék

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-12-02 08:04 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Tisztelt Mezőberényi Lakosok!

 

Mezőberény Város Önkormányzata a Városi Közszolgáltató Intézménye közreműködésével egyszeri alkalommal lehetőséget biztosít a magáningatlanokon keletkezett falevél- zöldhulladék kihelyezésére és elszállítására, melynek időpontja:

2016. december 7-én és 08-án (szerda-csütörtök) 7.00-15.00 óráig.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a magáningatlanokon keletkező zöldhulladékot a TAPPE Kft. szervezett szolgáltatás keretében nem szállítja el, ez nem része a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásnak. A magáningatlanokon keletkezett zöldhulladékról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A lakossági igényeket figyelembe véve azonban az Önkormányzat egyszeri alkalommal lehetőséget biztosít a magáningatlanokon keletkezett zöldhulladék kihelyezésére és elszállítására. A zöldhulladék kihelyezés és elszállítás keretében kizárólag a falevél elszállítására kerül sor.

Az ágat, az ágnyesedéket illetve egyéb más zöldhulladékot az önkormányzat ezen akció keretében nem szállítja el, arról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni (pl. az alább ismertetett lehetőséggel élve)

 

A falevelet lezárt zsákban kell kihelyezni, oly módon, hogy az a kézi emelést kibírja. A falevél közé kommunális jellegű hulladék nem kerülhet. Az egyéb hulladékkal szennyezett és nem a megfelelő kiszerelésben, valamint utólag kihelyezett falevél hulladékot nem szállítjuk el, azok illegális hulladéknak minősülnek és a kihelyezőkkel szemben szabálysértési eljárást indítunk.

 

A falevél- zöldhulladékot legkorábban a szállítást megelőző napon, legkésőbb az első gyűjtési napon 7.00 óráig kell kihelyezni a saját ingatlanuk elé az út szélére úgy, hogy az a gyalogos és a gépjármű közlekedést se akadályozza. A gyűjtést és a falevél elszállítását a Városi Közszolgáltató Intézmény végzi.

 

Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy az ingatlanukon keletkezett zöldhulladék (falevél, ágnyesedék, faág) kezelésére további lehetőségként az alábbi megoldás is rendelkezésükre áll:

 

  • Az önkormányzat 17/2015.(IV.28.) számú rendelete a ”belterületi avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről” értelmében hétköznapokon 8.00 órától 19.00 óráig lehetséges az avar és kerti hulladékok égetése. Avar- és kerti hulladék égetése ünnepnapokon és hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alatt valamint kedvezőtlen időjárási körülmények között- tartósan ködös, esős időben, erős szélben - tilos. Tilos égetni kommunális, ipari eredetű, veszélyes hulladékot, műanyagot, gumit, vegyszert, festéket. Az égetés végén a tüzet el kell oltani. Aki az előírásokat megsérti, arra a kormányrendeletben meghatározott mértékű levegőtisztaság-védelmi bírság szabható ki.
  • A rendelet részletes rendelkezései megtekinthetőek a http://www.mezobereny.hu/rendeletek/avar-es-kerti-hulladek-nyiltteri-egetese-17.r.-2096.pdf linken.

 

Siklósi István

polgármester
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. július hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Szabados Richárd és Balázs Melinda

 

Plesovszki Tamás és Wágner Enikő

 

Mészáros Antal és Boruzs Ágnes

 

Kótai Krisztián és Szalai Krisztina

 

Balogh Dávid és Boruzs Lejla Vanessza

 

Molnár Péter és Farkas Éva

 

Kovács Gergő és Karácson Olga

 

Filó András és Pataki Ilona

 

Báthori András és Hegedűs Mónika

 

Adamik Zoltán és Tóth Szilvia

 

2018. július hónapban

 elhunytak

 

 

Tímár István (1938)

 

Eczeti György (1952)

 

Janecskó Anna (1921)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok