A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

2017-09-16 - VII. Töltött Káposzta Fesztivál

A VII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivált 2017. szeptember 16-án tartották meg a Városi Ligetben. Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért elnöke köszöntője után Siklósi István polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Szólt arról, hogy a tavalyi fesztiválon Fazekas Sándor miniszter javasolta, hogy a töltött káposzta kerüljön a hungaricumok közé. Mezőberény már tett ennek érekében, ezt az ételt felvette a települési értéktárba, illetve javasolta a megyei értékek közé is.

 

A Magyarország legszebb konyhakertje verseny eredményét Szekeres Józsefné alpolgármester ismertette. Elmondta, az elmúlt évhez hasonlóan most is kilencen neveztek, a háromtagú zsűri két alkalommal szemlélte meg a kerteket. Balkon kategóriában különdíjat kapott Komlódi Zoltán. A zárt kert vegyes kategóriát Földes Ottóné nyerte, a mini ötven négyzetméter alatti kategóriát pedig Vargáné Maléth Katalin. A normál ötven négyzetméter feletti kategóriában Bokorné Varga Katalin végzett az élen, közösségi kategóriában pedig Mezőberény Város Önkormányzata.

 

Még a megnyitó előtt rajtolt el a Mezőberényi Futókör jótékonysági futása a Nándy Állatotthon javára. A legjobbaknak a díjat a színpadon adták át. Az ebéd után fellépett a Mezőberényi Mazsorett Együttes és a Városi Ifjúsági Fúvószenekar.

 

A háromtagú zsűri kihirdette töltött káposzta-főzőverseny az eredményt. A 36 csapat versengését a „Mező-Kör” Baráti Társaság nyerte, második lett Kovács Gábor a rokonokkal, harmadik helyen Mihácsi Gyuláné végzett Túrkevéről. Különdíjat kapott a mezőberényi önkéntes tűzoltó egyesület, a szervezet tagja a csantavériekkel közösen főztek.

 

Műsort adott a Malom Fitness DSE és az Újpesti Danza Táncstúdió versenytáncosai. A színpadi programot a Dupla KáVé koncertje zárta.

 

A Berényi Portékák kirakodó vásárán kézművesek és termelők mutatkoztak be. Népi kismesterség bemutatók és játszóház várta a kicsiknek és a nagyobbakat.


A galériában található képek száma: 111Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. június hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Papp István és Gschwindt Márta

 

Rusznák György és Turbucz Krisztina

 

Tóth Flórián és Fekete Eugénia Barbara

 

Bozsányi Zoltán és Szász Kitti

 

Krcsmárik Roland és Balogh Andrea Vivien

 

Kovács Gábor és Kazai Renáta

 

Puskás Imre és Kovács Magdolna

 

Kolozsi Zoltán és Cseresznyák Elizabet

2018. június hónapban

 elhunytak

 

özv. Beregi Lajosné szül. Földesi Róza (1924)

 

Szlaukó Pál (1932)

 

Komlódi József Árpád (1947)

 

Balázs Mihály (1964)

 

Harangozó Lajos (1927)

 

ifj.Gönci Márton (1948)

 

Szolár József Antal (1954)

 

id. Kolozsi Péter (1929)

 

Bobál András (1956)

 

Kőszegi Géza (1956)

 

Farkas József ( 1957)

 

Borgula Pál Lajos (1934)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok