A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

2017-09-16 - VII. Töltött Káposzta Fesztivál

A VII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivált 2017. szeptember 16-án tartották meg a Városi Ligetben. Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért elnöke köszöntője után Siklósi István polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Szólt arról, hogy a tavalyi fesztiválon Fazekas Sándor miniszter javasolta, hogy a töltött káposzta kerüljön a hungaricumok közé. Mezőberény már tett ennek érekében, ezt az ételt felvette a települési értéktárba, illetve javasolta a megyei értékek közé is.

 

A Magyarország legszebb konyhakertje verseny eredményét Szekeres Józsefné alpolgármester ismertette. Elmondta, az elmúlt évhez hasonlóan most is kilencen neveztek, a háromtagú zsűri két alkalommal szemlélte meg a kerteket. Balkon kategóriában különdíjat kapott Komlódi Zoltán. A zárt kert vegyes kategóriát Földes Ottóné nyerte, a mini ötven négyzetméter alatti kategóriát pedig Vargáné Maléth Katalin. A normál ötven négyzetméter feletti kategóriában Bokorné Varga Katalin végzett az élen, közösségi kategóriában pedig Mezőberény Város Önkormányzata.

 

Még a megnyitó előtt rajtolt el a Mezőberényi Futókör jótékonysági futása a Nándy Állatotthon javára. A legjobbaknak a díjat a színpadon adták át. Az ebéd után fellépett a Mezőberényi Mazsorett Együttes és a Városi Ifjúsági Fúvószenekar.

 

A háromtagú zsűri kihirdette töltött káposzta-főzőverseny az eredményt. A 36 csapat versengését a „Mező-Kör” Baráti Társaság nyerte, második lett Kovács Gábor a rokonokkal, harmadik helyen Mihácsi Gyuláné végzett Túrkevéről. Különdíjat kapott a mezőberényi önkéntes tűzoltó egyesület, a szervezet tagja a csantavériekkel közösen főztek.

 

Műsort adott a Malom Fitness DSE és az Újpesti Danza Táncstúdió versenytáncosai. A színpadi programot a Dupla KáVé koncertje zárta.

 

A Berényi Portékák kirakodó vásárán kézművesek és termelők mutatkoztak be. Népi kismesterség bemutatók és játszóház várta a kicsiknek és a nagyobbakat.


A galériában található képek száma: 111Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Ignácz János és Smiri Dalma

 

Komlódi Albert Mihály és Jevuczó Márta

 

Hegyesi Gábor László és Barna Katalin

 

Winter Adrián és Kopányi Márta

 

Roósz Ákos és Komoroczki Zita

 

Dobra István és Csáki Dorottya

 

2018. szeptember hónapban

 elhunytak

 

 

Varga László (1960)

 

Nagy János (1941)

 

 özv.Czinkóczki Mártonné szül. Palsa Ilona (1929)

 

Kovács Ilona (1942)

 

Andor László (1960)

 

Beján Irén Márta szül. Lázár Irén Márta (1955)

 

özv. Deák Jánosné szül. Hack Mária Ilona (1930)

 

Papp József (1960)

 

Mados Julianna (1930)

 

Hoffmann Mártonné szül. Bálint Magdolna (1932)

 

Tomonyicka Józsefné szül. Győri Zsuzsanna (1936)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok