A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

2018-01-01 - A polgármester újévi köszöntője

Siklósi István polgármester 2018. január 1-én tartotta meg újévi köszöntőjét a Berény Étterem és Szálloda előtti téren. Hangsúlyozta, soha rosszabb esztendőt, mint a 2017-es év volt! 2017-ben megnyerték, de 2018-ra marad a megvalósítás a legtöbb pályázat esetében. Ezektől szerteágazó, sokakat érintő eredményeket várnak.

A munkahelyek gyarapodása várható a legfontosabbnak tartott projektektől a két ipari területre nyert összesen 292 millió Ft támogatás felhasználásától. A fiatalok helyben tartásáért vállalták az „Esély Otthon” című projekt megírását, amely keretében öt olyan tevékenység kerül megvalósításra, amely közvetlen anyagi támogatással vagy gyakorlati és elméleti tudás megszerzésével segíti a fiatalok helyben maradását. A helyi közösségek fejlesztését célozza az úgynevezett CLLD pályázat, mely keretében mintegy 250 millió Ft áll rendelkezésre infrastruktúra építésére, felújításra, illetve programok megszervezésére. A „Humánszolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” hat település konzorciumával jön létre, melynek a vezetője Mezőberény. Ebben a szerepben a teljes pályázati keret majd ötszázmilliós összegéből várhatóan 260-280 millió Ft kerül felhasználásra a városban az egészségügy, a szociális szféra és a kultúra területén. A város észak-nyugati részén élőknek jelent előrelépést az a belvízelvezetést érintő projekt, amely az Oltványkert utca, Rákóczi, de főleg Zrínyi sugárút által határolt területen belül rendezi a főgyűjtő csatornákat és az elvezető árkokat gyakorlatilag a közigazgatási határig. Erre a tevékenységre 125 millió Ft áll rendelkezésükre. 2018. évben várnak még két energetikai fejlesztést érintő pályázati eredményt is.

 

Binder Anikó újévi köszöntő verset mondott, a Szlovák Pávakör A nemzetek himnuszát adta elő. A rendezvény a Mezőberényi Szloválok Szervezete rednezte meg.   

 


A galériában található képek száma: 22Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. október hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Miczura Sándor és Rövid Vivien

 

Balogh Pál és Antóni Rozália

 

Nagy László és Czerovszki Erzsébet

 

Szolár József és Czúth Mónika

2018. november hónapban

 elhunytak

 

 

Szabó Imréné (Székely Erzsébet) (1935)

 

Józsa Györgyné (Pálfi Ilona) (1932)

 
Litvai György (1949)
 
 
Rácz László János (1938)
 
 
Kis Pálné szül. Domokos Ilona (1934)
 
 
Szántó Sándor (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok