A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Hálaadó istentisztelet a Mezőberényi Református Egyházközségnél

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Hálaadó istentisztelet a Mezőberényi Református Egyházközségnél

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-06-30 11:42 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Hitélet
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2014. június 29-én ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak a Mezőberényi Református Egyházközségnél a templom fennállásának 210. évfordulója, valamint a 2011 és 2014 között elvégzett teljes felújítása alkalmából.


 

Az eseményen részt vett, igét hirdetett Főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv püspök és ünnepi köszöntőt mondott Balog Zoltán miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke. A templom múltjára Nagytiszteletű Román János lelkipásztor emlékezett, megköszönte a kapott támogatásokat, segítséget és méltatta név szerint azokat, akik a munkában közvetlenül is részt vállaltak és szakértelmükkel, a legjobb megoldásokkal újjá tették a templomot. Siklósi István Mezőberény város polgármestere megköszönte azt a munkát, amit a Református Egyházközség végzett, azt a közösségi munkát, mely lehetővé tette, hogy a város 25. éves évfordulójának évében a templom megújulhatott. Kiemelte a három nemzetiség békés együttélését, a Miniszter Úr szavaihoz kapcsolódva a vidéki élet értékét, nehézségét, a közös célokat, azért a városért, ahol mi élünk és élni szeretnénk. A köszöntők sorában Ábelovszki László az építők szavait tolmácsolta és Dr. Rück András is több felszólalóhoz hasonlóan elismerését fejezte ki az elvégzett munkáról. Mészáros János Elek meghívott vendégként könnyeket csalva a résztvevők szemébe énekelte el többek között a Hazám, hazám dal sorait. Az istentisztelet után a templomkertben leleplezésre került Szegedi Kis István mellszobra Balog Zoltán miniszter és Nagytiszteletű Katona Gyula esperes közreműködésével.  A megújult templom, a szoborpark, a város felajánlása a Gerle Margit által készített csobogó, a tölgykerítés, a székely kapu mind, mind egy új környezetet eredményezett, értéket képviselve a város meghatározott pontján. Balog Zoltán szavait idézve: „ a történelmi hit és a jövő találkozik… itt van a régi és itt van az új, amit hozunk a történelemből és hozzá tesszük, amit tudunk, ami előre mutató”.

 

 

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK