A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Berény utónevű települések találkozója

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Berény utónevű települések találkozója

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-07-07 20:21 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2014. július 5-én - szombaton - Karancsberényben rendezték a Berény utónevű települések 19. találkozóját. A színvonalas kulturális programok mellett az eddigi laza szövetséget jogi személyiséggé alakították, létrehozva a "Berény utónevű Települések Szövetsége Egyesület"-et.


 

Az ország több tájegységén található 13 település - köztük Jászberény, Balatonalmádi (Vörösberény városrész képviseletében) - vezetői megválasztották a tisztségviselőket. Az Egyesület elnöke Siklósi István, Mezőberény Város polgármestere lett.

 

A találkozón a várost a " Leg a láb" Alapfokú Művészeti Iskola táncosai képviselték nagy sikerrel. A delegáció tagja volt Siklósi István polgármester, Szekeres Józsefné alpolgármester és Körösi Mihály az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke. A táncosokat elkísérte Szabó Csaba az iskola igazgatója.  Köszönet nekik  a város méltó képviseletéért, a szép műsorért. 

 

 

K É P G A L É R I A

 

 

 

"Az Egyesület célja

 

Az egyesület célja a tag települések közötti szorosabb kulturális, gazdasági, sport, turisztikai, környezetvédelmi együttműködés elősegítése, együttműködés kialakítása más önkormányzati szövetséggel, a tevékenységet elősegítő szakmai szervezetekkel, közösségekkel. Pályázati lehetőségek, támogatási források felkutatása és igénybevétele. Közös kulturális rendezvények szervezése, folyóirat, nyomtatott és elektronikus kiadványok megjelenítése, szakmai tanácskozások, konferenciák szervezése.

Segélyprogramok, segélyakciók szervezése lebonyolítása, valamint minden olyan tevékenység, amely a tag önkormányzatok fejlődését együtt, vagy külön-külön szolgálja.

Az egyesület szorgalmazza és segíti a települések civil szervezeteinek, gazdasági szereplőinak egymás közti kapcsolatépítését, együttműködését.

Az egyesület nem zárja ki, hogy szolgáltatásaiból a tagságon kívül más is részesülhessen.

Az egyesület céljai megvalósításához szükséges anyagi feltételek megteremtése érdekében a jogszabály korlátai között gazdasági-vállalkozási tevékenységet csak létesítő okiratban meghatározott céljainak megvalósítása érdekében folytathat, amely azonban nem lehet az egyesület fő tevékenysége és céljai megvalósítását nem veszélyeztetheti. Gazdasági társaságot és alapítványt hozhat létre, ilyenbe tagként beléphet. Gazdálkodása során elért eredményét nem oszthatja fel, azt az egyesületi célokban megfogalmazott tevékenységekre használja fel.

Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve azoktól támogatást nem kap, országgyűlési illetve önkormányzati képviselőjelöltet nem állít, és nem támogat."


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK