A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Több száz érdeklődőt várnak a vadásznapra

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Több száz érdeklődőt várnak a vadásznapra

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-08-28 14:04 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberény 25 éve vívta ki a városi rangot, ezért égész évben valamennyi eseményünket az évforduló jegyébe rendezzük meg, így lesz ez most, szeptember 6-án a megyei vadásznapon is. A vadásznapot a Békés Megyei Vadászkamarával és a Mezőberény Vadásztársasággal közösen szervezzük. A rendezvény az idén azért került Berénybe, mert itt a vadászok nagyon jó helyszínt találtak, továbbá tavalyi vadásznapon a berényi vadásztársaság nyerte meg a vadásztársaságok hagyományos versenyét – hangsúlyozta Siklósi István polgármester 2014. augusztus 28-án Mezőberényben a városházán megtartott sajtótájékoztatón. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hangoztatta, nem csak a város, hanem a civil szerveztek rendezvényeit is a 25. évforduló jegyében tartják meg. A Baráti Egylet Mezőberényért szeptember 20-án szervezi meg a Töltött Káposzta Fesztivált, a Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület pedig szeptember 27-én a Jubileumi Streetfigter Napot. 
 
- Mezőberény számára megtiszteltetés, hogy otthont adhat a megyei vadásznapnak, kollégáimmal azon dolgozunk, hogy minél nagyobb élménnyel gazdagodjon az eseményre ellátogató három-négyezer érdeklődő – fejezte be mondandóját Siklósi István. 
 
Hrabovszki János, a Békés Megyei Vadászkamara elnöke a rendezvény történetéről elmondta, hogy sorrendben ez a 24. megyei vadásznap, az első 15 alkalommal a dobozi Marói-erdőben tartották meg, azt elmúlt kilenc évben pedig a megye különböző településein. Az elnök kifejtette, Békés megye 2700 sport- és hivatásos vadásza igényli a vadásznap megtartását, Mezőberény azért bizonyul jó helyszínnek, mert megye közepén található, így jól megközelíthető. A megye 74 vadásztársaságából 25-30 jelezte részvételét, és egy-egy vadásztársaságot nem csak a vadászok, hanem hozzátartozók, barátok, földtulajdonosok is képviselnek. A rendezvény kiváló alkalom a találkozásra, a barátkozásra. 
 
Gál Imre, a Mezőberény Vadásztársaság elnöke arról szólt, hogy hosszú évek óta részt vesznek a megyei vadásznapokon. Az idein szarvast, vaddisznót és őzet főznek. Mód lesz arra is Mezőberényben, hogy a rendezvény látogatói vadételt kóstolhassanak. 
 
Dr. Földesi Szabolcs jegyző, aki maga is vadász, kifejtette, hogy házigazdaként az idei vadásznapot nemzetközivé szélesítik, ezzel teszik ezt egyedivé. Az eseményre meghívták a testvérvárosok vadásztársaságait, így érkeznek vadászok Németországból, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is. Továbbá a rendezvényt kísérő programokkal kívánják vonzóvá tenni a civilek, a nem-vadászok számára is. 
 
Siklósi István zárszavában megfogalmazta, a rendezvény kiváló alkalmat nyújt a kapcsolatépítésre, illetve arra, hogy város népszerűsítse magát, továbbá felhőtlen kikapcsolódást nyújt Berény és a környező települések  lakosainak. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KÉPGALÉRIA

Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK