A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Déván a Tízváros Alapítvány

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Déván a Tízváros Alapítvány

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-08-10 10:31 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Élményekkel teli hetet töltött a TÍZVÁROS Alapítvány tini csapata a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonában, ahol a fiatalok önkéntes munkával segítettek, kapcsolatokat építettek és kirándultak. 


 

Délelőttönként csoportokra bontva bekapcsolódtak a nevelők munkájába: segítettek a festésben, takarításban és a konyhai munkában. Kitakarították a lépcsőházakat, kigazoltak több kertet és a templom előtti teret, belül pedig lemosták a padokat, valamint minden este rendbe tették a konyhát és az étkezőt. A munka után pedig pihenéssel és ismerkedéssel töltötték az időt. A dévai gyerekek meglepően nyitottak voltak, és ahogy meglátták a csapatot, rögtön odaszaladtak hozzájuk, megölelték a fiatalokat és kérdezgetni kezdték őket, majd ők is elmesélték a saját történetüket. 
Amíg a fiatalok dolgoztak, az Alapítvány média csapata átadta a mezőberényi gimnázium tanárai, diákjai, a békési Bóbita Óvoda, a Mozgáskorlátozottak Csorvási Egyesülete, a TÍZVÁROS Alapítvány Forráspont Adományboltja, külföldi civil szervezetek és magánszemélyek által felajánlott adományokat, majd interjút készítettek egy nevelővel és két gyermekkel, amelyet augusztus végén a Berény Tv-n a Legfontosabb küldetés embernek lenni című sorozatukban fognak levetíteni. 
A kint töltött idő alatt rengeteg élménnyel gazdagodott a mezőberényi csapat, és nagyon sokat tanultak a gyerekektől és nevelőiktől. Látták, hogy hogyan élnek a dévaiak – szerényen, mégis elégedetten, megbecsülik azt, amijük van és mindenért nagyon hálásak, amit kapnak – és felismerték, hogy sokkal több mindenük van, mint gondolták. Megtanultak jobban alkalmazkodni egymáshoz és másokhoz, és azt is, hogy felelőséggel tartoznak azért, amit elvállaltak. Sokat beszélgettek és játszottak a gyerekekkel, miközben mindenkihez közel került egy-egy kisgyerek, akiket a hétvégén meg is ajándékoztak egy-egy játékkal, édességgel. 
„Sokszor lehet az újságokban, interneten a dévaiakéhoz hasonló történeteket olvasni, de teljesen más közöttük mozogva megtapasztalni ezeket a dolgokat. Egészen megdöbbentő – és egyben nagyon jó is volt látni, – hogy sokkal egyszerűbb körülmények között élnek és mégis nagyon boldogok. A gyerekek fegyelmezettek, engedelmesek, tudják, hogy mit szabad és mit nem – mondta a csapat egyik tagja. Nagyon nagy szeretettel fogadtak minket és visszavárnak. Mi pedig nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk.”

 

 

K É P G A L É R I A
 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK