A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - MagyarBrands díjat kapott a Família tészta márka

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

MagyarBrands díjat kapott a Família tészta márka

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-10-06 16:13 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Gazdaság
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A MagyarBrands Szakértői Bizottsága immár hatodik éve díjazza az általuk jelölt, illetve a pályázati rendszer során, valamint a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett országos fogyasztói kutatás alapján a kiválasztott magyar vonatkozású márkákat.


A Famíliatészta Kft. részére, a KutatóCentrum által végzett reprezentatív fogyasztói felmérés szerint márkaismertség tekintetében a hazai gyártók közül a Família tészta a három legismertebb márka közé tartozik. Az 1000 fő megkérdezésével készült kutatás eredménye a pályázat része volt, ami bizonyára hozzájárult a díj elnyeréséhez. A szempontok figyelembevételénél idén a bizottság először a tulajdon, a foglalkoztatás és az identitás alapján választotta ki az értékelésben szereplő brandeket, majd ezután határozta meg a márkaérték pontszámát.

A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás 43 főt foglalkoztat, 45-féle száraztésztájával az egyik legnagyobb termékportfolióval rendelkező szereplő a hazai száraztészta piacon. A társaság az innovatív termékfejlesztései mellett (pl.: kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta, Sporttészta) igyekszik megőrizni a magyar hagyományokat, a régi idők házi ízeit és formáit.

A KutatóCentrum által megkérdezett 1000 fő 18-65 évesekből, azon belül 400 vásárlásért felelős nőből állt. A kutatás azt vizsgálta, hogy a magyar lakosság a megadott listából: mely hazai tésztamárkákat ismeri, melyekről hallott leggyakrabban, melyeket fogyasztja, vásárolja rendszeresen, milyen tésztafogyasztási szokásokkal rendelkezik.

A hazai gyártók közül a Família tészta márkaismertsége 45%, népszerűbb a 36-49 évesek körében az országos átlaghoz képest. Nem meglepő módon a nők jóval tájékozottabbak a tésztagyártók tekintetében, mint a férfiak. A Família tésztát ismerők 44%-a fogyasztotta már a márkát legalább egyszer, a kipróbálók egyötöde rendszeresen fogyasztja is a gyártó termékeit. A megkérdezettek nagy részének fontos, hogy jó minőségű termékeket vásároljanak és fogyasszanak, a többség, ha teheti, magyar gyártók termékeit vásárolja. A termékek széles skálájának köszönhetően tízből négy megkérdezett ma már úgy gondolja, hogy a tészták is lehetnek egészségesek, bár ez a felfogás is nagy eltéréseket mutat a városiak és a falvakban élők között: míg minden második budapesti lakos ért egyet ezzel az állítással, addig a falvakban élők alig több mint egyharmada gondolja úgy, hogy egy tésztaétel is lehet a reformkonyha állandó eleme.

A mezőberényi (Békés megye) Famíliatészta Kft. tevékenységét a tésztakészítés tradícióira építve indította el 1992-ben, majd a 100%-ban magyar családi vállalkozás a folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetően 2009-ben kft.-vé alakult. A 21. század első évtizede főként a technikai fejlesztésekről szólt, ebben az évtizedben pedig a termékfejlesztésekre fektetik a legnagyobb hangsúlyt. A nagyipari precizitást és a hagyományos minőséget, megjelenést ötvöző cég a régi idők házi ízeit, formáit kínálja kiváló magyar alapanyagokból, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.

A Famíliatészta négy termékével (lebbencs, sodort csigatészta, tarhonya, eperlevél) felvételt nyert a Mezőberényi Értéktárba, illetve a Békés Megyei Értéktárba. A Mintamenza program révén a cég részt vesz a közétkeztetésben is. Idén a Famíliatészta Kft. Vitale termékcsalád teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztésztái nyerték el „Az Év Terméke Díj 2015” elismerést az Egészségbarát Tészta kategóriában, valamint megkapta a Bisnode nemzetközi cégminősítő AA tanúsítványát.


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK