A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 10 éves a városi honlap

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

10 éves a városi honlap

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-01-22 11:48 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A mai felgyorsult világunkban egy tanulmány szerint átlagosan minden magyar lakosra 1,4 internetre alkalmas készülék jut. Ez azt is mutatja, hogy az Önkormányzatunknak szüksége van napjainkban olyan látogatóbarát felületre, mely tartalmában informatív,  közvetlen és érthető, vagyis átadja azt az üzenetet, amit közvetíteni szeretnénk.
Hisszük, hogy Mezőberény Város honlapja ilyen és  elégedettséggel állapítható meg, hogy 10 évvel ezelőtt, 2006. január 23-án egy ízléses, keresőbarát felületű, modern megjelenésű honlapot sikerült elindítani. 

Ekkorra készült el Papp Zoltán grafikáinak és Süle Mihály digitális előkészítésének felhasználásával a város új honlapja. A honlap adatokkal való feltöltése, tartalmi gondozása a könyvtár feladata lett 2009 elejéig, majd a Polgármesteri Hivatalhoz került, az utóbbi években pedig a Polgármesteri Hivatal és OPSKK közös  feladata. Az elmúlt 10 év alatt rengeteget fejlődött, alakult, bővült. Megtalálhatók rajta a település hírei, események, rendezvények, a  hivatal működésével kapcsolatos, intézményekről szóló, civil szervezetekkel kapcsolatos és a lakosságot érintő információk.  2014. augusztusa óta elérhető egy helyi navigálható webkamera, több mint 1 éve működik a honlap mobil változata is és a helyi rendeletek 2015 óta folyamatosan frissülve, önállóan is elérhetőek a nemzeti jogszabálytár mellett.
 

A munkánk eredményét jelzi, hogy 2013. évben a városi önkormányzatok honlapjainak elemzése alapján Mezőberényt pozitív példaként említették, ugyanis minden törvényi előírásnak megfelelően járt el, minden olyan adatot, információt közzétesz honlapján, amelyeket a törvények előírnak. Az ÖNTI által meghatározott sorrendben  Mezőberény önkormányzata minden vizsgált szempont szerint megfelelt a törvényeknek és ez az átláthatóság nemcsak a korrupciót csökkenti, hanem az egyik elengedhetetlen jellemzője a hatékony kormányzásnak.

 

Hisszük, hogy mindezek által a lakosság számára is nagyobb rálátási lehetőség nyílik az önkormányzat munkájára, reálisabb képet kaphatnak a képviselő-testület működéséről, javaslatokat tehetnek. Mindez által nemcsak a helyi lakosságot tudjuk így elérni, informálni, hanem a honlapot,  közösségi oldalakat olvasó, a Mezőberénytől távol lakó, Mezőberényhez kötődő embereket is. Fontos számunkra, hogy Ők is tudjanak, értesüljenek sikereinkről, eredményeinkről, a városban történtekről.  

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK