A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Télűző családi táncház a Magyarvégesi Óvodában

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Télűző családi táncház a Magyarvégesi Óvodában

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-03-01 08:55 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


„Farsang három napjába’…”

 

    A családi táncházaink sorában, februárban farsangi, mulatós, maskarázós délutánt tartottunk a Magyarvégesi Óvodában. Most is igyekeztünk a hagyományokra támaszkodva olyan népi értékeket közvetíteni, melyek az óvodások számára is befogadhatóak és könnyen követhetőek. A farsangi időszak ma sem jelent mást, mint evést, ivást, mulatozást. A maszkok, jelmezek, az alakoskodás, a hangoskodás, az ének, a zene, a tánc segít jelképesen elűzni a telet, helyet adva az újnak, eljövendőnek, a Tavasznak.
 


Az idei évben először - a korábban délelőttönként megrendezett - ovis farsang is helyet kapott a délutáni családi táncház sorozatunkban, kinyitva az óvoda kapuit a szülők, rokonok, ismerősök és a város felé. Nagy örömünkre szolgált, hogy a gyerekeken kívül a testvérek és a szülők nagy része is jelmezt öltött. Ezután kezdődhetett is a maskarás felvonulás. A farsangi táncházat a „Leg a láb” AMI viseletbe öltözött táncosai nyitották. A hangulatról az élőzene varázsa gondoskodott, a talpalávalót Juhász András és barátai húzták. A forgatagban együtt táncolt pókember a királylánnyal, szép a csúnyával, öreg a fiatallal. Jót mulattunk! S aki még többre vágyott, kipróbálhatta magát az ügyességi vetélkedőkben, tréfás játékokban.
Családi rendezvényeinken hónapról hónapra bemutatkozik egy-egy jellegzetes népi kézműves technika, egy-egy népi kismesterség is. Szeptember óta találkozhattunk már kétféle nemezeléssel, korongozással, csuhézással. A mostani télűző táncházunkban a Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete jóvoltából Lakatos Mihály a vesszőfonás rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Köszönjük a lehetőséget! De a kézműves tevékenységek közül nem hiányozhatott a maszkok ragasztása, festése és a zajkeltő eszközök készítése sem.
Ezen időszak jellegzetes étele a farsangi szalagos fánk, mely központi helyet foglal el az ünnepi asztalon. Szeretnénk köszönetünket kifejezni a Tópart Vendéglőnek a nagylelkű támogatásért és fáradozásért, amit a farsangi fánk elkészítésében nyújtottak. Valamint sok köszönet a szülőknek a büfé kínálatáért!
S nem utolsó sorban köszönjük minden résztvevőnek, hogy együtt bolondoztak velünk vagy valamilyen formában részt vállaltak a sikeres megvalósításban! 


Találkozzunk március 18–án, a Tavaszváró családi játszóházunkban! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
                      

 

 

 Magyarvégesi Óvoda kollektívája

 

 

K É P G A L É R I A

 

 


 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK