A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Sajtótájékoztató a Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Sajtótájékoztató a Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-05-26 12:43 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről, a megvalósítás ütemezéséről Dankó Béla országgyűlési képviselő, Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője és Siklósi István Mezőberény város polgármestere tartott sajtótájékoztatót 2016. május 26-án a Városháza dísztermében.


A területi közigazgatási reform célja az egyablakos ügyintézés biztosítása, amelynek igénybevételével az állampolgárok egyetlen helyen intézhetik hivatalos ügyeiket.

A sajtó képviselőit Siklói István polgármester úr a beruházás ütemezéséről és költségeiről tájékoztatta. Várhatóan 2016. június 6-án adják át a munkaterületet, ahol a kivitelezés munkálatait a Borgula-Ép Kft. és a Péter-Fa Bt. együttműködve a Gyulai Fafém Bútor Zrt.-vel végzi. A kiépítési munkák, valamint a bútorbeszerzés 32.225.833,- Ft-os költségeit Mezőberény Város Önkormányzata vállalta. Az átépítés időszaka előre láthatóan 3-4 hónapot vesz igénybe, a kormányablak a tervek szerint 2016. szeptember 1-től fogadja az ügyfeleket a leendő ’56-os emléktér 1. szám alatt (Civilfejlesztő Központ mögött). Dankó Béla országgyűlési képviselő úr a Miniszterelnökség, a Békés Megyei Kormányhivatal és Mezőberény Város Önkormányzata példaértékű összefogását emelte ki, amelynek köszönhetően Mezőberényben és vonzáskörzetében, mintegy tizenötezer lakos számára egy színvonalas kiszolgálás valósulhat meg. Az összefogás nyertesei elsősorban a mezőberényi és a térség polgárai - közölte Gajda Róbert kormánymegbízott úr. A 2011-ben elindított közigazgatási reform során folyamatosan nyíltak meg Békés megyében is a kormányablakok, a mezőberényi lesz a tizenkettedik. A Mezőberényi Kormányablak szükségességét a település lakosságszáma és a szakmai érvek egyaránt indokolták. A városban működő okmányiroda 2015. évi ügyszáma meghaladta a tizenhatezret, ami a Békési Járási Hivatal teljes ügyszámának 35%-át jelenti. Az újonnan kialakítandó kormányablak Mezőberény, Kamut és Köröstarcsa – közel tizenötezer lakos – hivatalos ügyintézését segíti. A Békési Járási Hivatal kirendeltsége a Városházáról 8 fővel kerül át a Mezőberényi Kormányablak épületébe, ahol 5 munkaállomás és 1 fotobox szolgál a gyors és hatékony ügyintézés helyszínéül – tájékoztatta a megjelenteket dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK