A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Berényi tűzoltók Szovátán

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Berényi tűzoltók Szovátán

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-06-21 13:03 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Testvérváros
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A Medve-tó 141. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségsorozatra Péter Ferenc polgármester és a szovátai tűzoltók meghívására a Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 5 fős csapata tett látogatást Erdélyben.


A háromnapos kirándulás első állomása a szovátai tűzoltóság szertárában tartott vendégfogadás volt, melyen a helyi ízekkel ismerkedhettünk: sajtok, orda és ordával készült finomságok sora. A vacsora végére megérkeztek a veszprémi és a sümegi kollégák is, így közösen foglalhattuk el szállásainkat a Maros Hotelben, ami a főutcán, a Medve-tó közelében található. A hálóhelyek megtekintése után volt lehetőség sétára a Tónál, illetve hajnalig tartó szakmai beszélgetésre házigazdáinkkal, tűzoltó barátainkkal.  A másnap kora reggeli keléssel indult. A helyi huszárcsapat által felvezetett hintókon, szekereken jártuk be Szováta utcáit. Lehetőségünk nyílt megtekinteni a helyi ortodox templomot,  amely több nemzetiség, illetve felekezet összefogásával épült. A városi kirándulást követően a futballpályán megrendezett főzőverseny eredményét értékelhettük, vidám hangulatban. A tartalmas nap gyorsan elszállt, kis csapatunk csak arra lett figyelmes, hogy már az esti koncert kezdődik  Péter-Szabó Szilvia előadásában. A két órás koncertet végigtapsolva éjfél körül sétáltunk vissza szálláshelyeinkre, ahol külön altatóra már senkinek nem volt szüksége. Vasárnap bőséges reggeli után Korondra mentünk, ahol egy fazekas mester műhelyét tekinthettük meg. Lépésről-lépésre követtük a nyers agyagot, hogyan válik mázas kancsóvá, tállá, vagy épen káposztafőző edénnyé. A következő állomás a parajdi sóbánya, ahová sötétben száguldó buszon, falépcsők szinte végeláthatatlan során keresztül érkeztünk meg. A bányában látottakat szavakba önteni nem sok esély van. Oda el kell látogatni. A Maros hotelbe visszatérve rövid pihenőre volt csak időnk. A Medve tótól az Ifjúság tóhoz sétáltunk át az erdőn keresztül, ahol medve mancsoktól származó friss nyomokat is láthattunk. Senki nem volt a csoportban, aki a nyomok gazdáját személyesen is szívesen megismerte volna. Az Ifjúság tavon az evezési tudományunkról adtunk számot, a kalandot mindenki szárazon úszta meg. A vasárnap esti vacsorát követő kötetlen beszélgetésre a közelgő búcsúzás kicsit rányomta bélyegét, de az a szeretet és nyitottság mellyel házigazdáink viseltettek irányunkba felejthetetlen. Hétfőn reggel vidám hangulatban köszöntük meg a vendéglátást és indultunk haza. A Király-hágónál tartott rövid pihenőn a fő téma az volt, mikor és hogyan látogatunk el ismét Szovátára. 

 

 

 

Egyed Lajos

                                                        önkéntes tűzoltó

 

K É P G A L É R I A


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok