A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Elismerés

Hősi Halottaink

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Elismerés

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-09-06 07:58 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Elismerés a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottságnak és az értéktárat gyarapító városlakóknak

A Békés Megyei Értéktár Bizottság 2016. szeptember 3-án, Békéscsabán a Megyenapon köszönte meg többek között a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottságnak az elmúlt években végzett példaértékű munkáját és oklevéllel is hivatalosan igazolta, hogy a 86 elfogadott és rendszerezett helyi érték a Mezőberényi Települési Értéktár része lett. A város nevében az okleveleket Siklósi István polgármester vette át Szakáli István Loránd helyettes államtitkártól és Zalai Mihály elnöktől. Az ünnepségen adták át azt az oklevelet is, melyet a Megyei Értéktárba felvételt nyert Famíliatészta Kft. kapott az általa gyártott 8 tojásos száraztésztáért. Gratulálunk Nekik!


 

A délutáni értéktári workshop keretében a Székelyföldi értéktár létrehozásáról és jó gyakorlatok megosztásáról volt szó. Többször kiemelték a Mezőberényi Értéktár Bizottság nevét és ezáltal tagjai munkáját - Körösi Mihály, Kovácsné Nagy Krisztina és Kisari Miklós - illetve a Képviselő-testület 2013. évi döntését, mely lehetővé tette, hogy a megyében először alakuljon meg és kezdje az értékgyűjtést partnerszervezetével, az OPSKK-val. A munka alapját a Könyvtár munkatársainak korábban összeállított "MBER" helyismereti adatbázisa adta. Az első értéktári pályázatot egy helyi civilszervezet, a Mezőberényi Népfőiskola nyerte, melynek vezetője Onody Gyuláné koordinálásával és munkatársaival jelentős számú értéktári javaslatot nyújtottak be. Az azóta eltelt munkát az OPSKK intézményei, magánszemélyek és civilek segítik és bővítik. A bizottság az önkéntesen vállalt tevékenységéről félévente számol be városlakóknak és a Képviselő-testületnek, és köszöni meg az ajánlók munkáját. Az értéktári munka megalakulása óta bemutatásra kerül a város rendezvényein, közel két évig állandó kiállításon a Muzeális Gyűjteményben, és konferenciák, szakmai napok - előadások, szakemberek meghívása - kerültek a téma köré. A bizottság továbbra is feladatának tekinti az értékgyűjtést, értékdokumentálást, értékközvetítést és a pozitív értékrend erősítését.


A beszámolók, meghívók a honlapon olvashatók. A bizottság üléseire várnak minden érdeklődőt és az értéktárért dolgozni és tenni akaró városlakót. Köszönet illeti a szép és értékes munkában résztvevőket!

 

 

 

G A L É R I A

 

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2017. július hónapban

házasságot kötöttek

 

 

 

Andrési Zoltán és Köhler Anikó

 

Horváth Géza és Mészáros Henrietta

 

Kovács Mihály és Bondár Andrea

 

Nagy Zoltán Sándor és Burai Mónika

 

Halász Róbert és Burai Andrea Kitti

 

Gézárt Zoltán és Binder Anikó

 

Tulkán Gergely és Gulyás Evelyn

 

Gál Attila és Varju Veronika

 

Szikora Zoltán és Horváth Olga

 

 

2017. július hónapban

 elhunytak

 

 

Frei Éva (1959)

 

Király Jánosné szül. Gyaraki Mária (1934)

 

özv. Sinka Péterné szül. Tóth Ilona (1928)
 
 
Szász Sándorné szül. Zsíros Julianna (1941)
 
 
Kis Sándor Zoltán (1966)
 
 
Zuba Pál Gábor (1965)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok