A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Elismerés

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Elismerés

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-09-06 07:58 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Elismerés a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottságnak és az értéktárat gyarapító városlakóknak

A Békés Megyei Értéktár Bizottság 2016. szeptember 3-án, Békéscsabán a Megyenapon köszönte meg többek között a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottságnak az elmúlt években végzett példaértékű munkáját és oklevéllel is hivatalosan igazolta, hogy a 86 elfogadott és rendszerezett helyi érték a Mezőberényi Települési Értéktár része lett. A város nevében az okleveleket Siklósi István polgármester vette át Szakáli István Loránd helyettes államtitkártól és Zalai Mihály elnöktől. Az ünnepségen adták át azt az oklevelet is, melyet a Megyei Értéktárba felvételt nyert Famíliatészta Kft. kapott az általa gyártott 8 tojásos száraztésztáért. Gratulálunk Nekik!


 

A délutáni értéktári workshop keretében a Székelyföldi értéktár létrehozásáról és jó gyakorlatok megosztásáról volt szó. Többször kiemelték a Mezőberényi Értéktár Bizottság nevét és ezáltal tagjai munkáját - Körösi Mihály, Kovácsné Nagy Krisztina és Kisari Miklós - illetve a Képviselő-testület 2013. évi döntését, mely lehetővé tette, hogy a megyében először alakuljon meg és kezdje az értékgyűjtést partnerszervezetével, az OPSKK-val. A munka alapját a Könyvtár munkatársainak korábban összeállított "MBER" helyismereti adatbázisa adta. Az első értéktári pályázatot egy helyi civilszervezet, a Mezőberényi Népfőiskola nyerte, melynek vezetője Onody Gyuláné koordinálásával és munkatársaival jelentős számú értéktári javaslatot nyújtottak be. Az azóta eltelt munkát az OPSKK intézményei, magánszemélyek és civilek segítik és bővítik. A bizottság az önkéntesen vállalt tevékenységéről félévente számol be városlakóknak és a Képviselő-testületnek, és köszöni meg az ajánlók munkáját. Az értéktári munka megalakulása óta bemutatásra kerül a város rendezvényein, közel két évig állandó kiállításon a Muzeális Gyűjteményben, és konferenciák, szakmai napok - előadások, szakemberek meghívása - kerültek a téma köré. A bizottság továbbra is feladatának tekinti az értékgyűjtést, értékdokumentálást, értékközvetítést és a pozitív értékrend erősítését.


A beszámolók, meghívók a honlapon olvashatók. A bizottság üléseire várnak minden érdeklődőt és az értéktárért dolgozni és tenni akaró városlakót. Köszönet illeti a szép és értékes munkában résztvevőket!

 

 

 

G A L É R I A

 

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK