A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Tizenötezer lakos ügyintézése vált kényelmesebbé

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Tizenötezer lakos ügyintézése vált kényelmesebbé

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-10-20 13:18 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A mezőberényi kormányablakot 2016. október 20-án ünnepélyes keretek között adták át. A nemzeti színű szalag átvágása előtt dr. Csarnai Judit, a járási hivatal vezetője azt hangsúlyozta, az országban ez az egyetlen kormányablak, amelynek a kialakítását az önkormányzat finanszírozta.


Siklósi István polgármester arról szólt, az ünnepélyes átadásra ugyan most kerül sor, de a kormányablak már szeptember elejétől fogadja az ügyfeleket. Az önkormányzat 33 millió forintot fordított az épület átalakítására és felszerelésére. Ezt az összeget költhették volna a városháza felújítására is, de fontosabbnak tartották, hogy a városban és a vonzáskörzetében élő 15 ezer lakos gyorsan és kényelmesen intézhesse ügyeit.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő kifejtette, a kormánynak az a célja, hogy olcsó és hatékony szolgáltatást nyújtson a lakosoknak. A város önkormányzata az épület kialakítását vállalta, a kormányhivatal pedig azt, hogy kiépíti a munkához szükséges informatikai rendszert és fizeti a dolgozók bérét. Ennek az összefogásnak az eredményeképpen kerülhetett közelebb az ügyintézés a lakosokhoz. Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár hangoztatta, 2010 körül megbomlott az államigazgatás és az ügyfelek közötti bizalom, ezért a kormánynak új ügyintézési kultúrát kellett kialakítania. Ennek részeként kevesebb minisztériummal új államigazgatása rendszert hoztak létre, majd integrált a területi szerveket, a kormányablakokat alakították ki, majd 2013-ban a járásokat hívták újra életre. Eddig 270 kormányablakot adtak át, ezek integrált ügyfélszolgálatot nyújtanak, összesen 1100 féle ügyet intéznek, az összes elintézett ügy száma év végére eléri a 12-14 ezret. Év végére a kormányablakok száma eléri a 280-290-et, és ezzel ki is épül a rendszerük.   

 

A nemzeti színű szalagot Gajda Róbert megyei kormánymegbízott, Dankó Béla, dr. Csarnai Judit, dr. Kovács Zoltán és Siklósi István vágta át.  

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. május hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Horváth Roland és dr. Fülöp Adrienn

 

Ráksi Bence és Timár Viktória Flóra

 

Nyers Zoltán és Váradi Zsuzsanna

 

Rádai Árpád és Burai Kitti

2018. május hónapban

 elhunytak

 

Szabó Jánosné szül. Bobály Anna (1935)

 

Balogh Lajos (1939)

 

Konyecsni Györgyné szül. Savolt Zsuzsanna (1922)

 

Bokor Károlyné szül. Török Róza Lídia (1931)

 

Mátrai Mártonné szül. Gazdag Irén (1925)

 

Petneházi Mihályné szül. Galló Zsuzsanna (1930)

 

Zolnai Pál (1937)

 

Pántya Istvánné szül. Hudák Mária (81)

 

Mendel István (1934)

 

Herczeg Imre (1959)

 

Ladányi Sándor (1955)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok