A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Év praxisa

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Év praxisa

Nyomtatás
Létrehozva: 2017-03-23 09:36 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!

 

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer  indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „  Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év  év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.


 

Eddig több mint félszáz jelölés érkezett- Szolnokról, Kétegyházáról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról, Gyuláról, Tatáról,Budapestről,Balatonszabadiból, Körösladányból, Diósjenőről, Gyöngyösről, Nádudvarról,Keszthelyről és Székelyudvarhelyről, Mádéfalváról, valamint Csíkszeredáról és a Kárpátaljáról- a pályázat ajánló oldalára. 

Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

Örömmel számolunk be arról is, hogy „Az év praxisa a Kárpát medencében „ pályázat fővédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. Védnökei: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Mikola István külügyi államtitkár, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Ahogyan a kiírásban is olvasható:Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjat 10-10 háziorvos nyerheti el- munkatársaival, a nővérekkel együtt- határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé! Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk, a határon innen és a határon túl!”

Ha van egy kis idejük praxis oldalunkon böngészni a pályázat indulása óta beérkezett történetek között: okvetlenül tegyék meg! Szép és megható személyes hangvételű írások találhatók itt helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról, bizonyítván, hogy nemcsak  betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek szerepelnek  az egészségügyben,- ahogyan a hírek sugallják- hanem hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek, és ők vannak többen!

A portálunkon található háziorvosok számára természetes, hogy meglátogatják betegeiket a kórházban, hogy konzultálnak az őket kezelő szakorvosokkal, hogy derűvel, szeretettel töltik meg az idős nagymamák, nagypapák hétköznapjait, hogy segítségükkel a cukorbeteg elkerüli az amputációt, és az is, hogy egyikük  észreveszi fiatal páciense emlőrákját, amin a kórházi szakorvos diagnózis nélkül átsiklott.  Természetesen most is találkozhatnak életmentő történetekkel, a makói orvosnő például egy apuka félrediagnosztizált lábában ismeri fel a trombózist, de azzal is, hogy a pusztaföldvári doktornő nagyvárosokat megelőzve bevezette rendelőjében az elektronikus betegirányítási rendszert.

 

 

Részlet egy infarktusos beteg újraélesztésének történetéből:

„ A férjem még rám várt rám a rendelőben, rosszul lett,kapott egy szívinfarktust, és amikor oda mentem hozzá akkor a kezemben "halt meg"!! A váróban rögtön megkezdték az újraélesztést a Nővérkével közösen! Szerencse volt a szerencsétlenségben hogy a rendelő pénteken kapott az önkormányzattól egy defibrillátort, amit elsőként a férjemen alkalmaztak kedden, sikeresen!
A doktor úr és Gyöngyi nővérke szakszerű gyors munkájának köszönhetem hogy visszakaptam a férjemet! Mire a mentők megérkeztek, ami pár perc volt, addigra a férjemet sikeresen újra élesztették, és magához tért!Csodálkozva ült a várterem kövén,és megkérdezte hogy mi történt vele? Annyira profin történt az újra élesztés, hogy a férjem be sem akart menni a kórházba, mondván hogy már nem beteg.”

A budapesti háziorvosról- ő volt az újraélesztő- 7 betege is írt ajánlást!

A hazai ajánlások mellett várjuk az erdélyi, vajdasági, felvidéki, kárpátaljai beküldök történeteit is, hiszen tavaly az ott dolgozó háziorvosok és nővérek is ott álltak a nyertesek között!

A pályázat hivatalos weboldala a  www.evpraxisa.hu címen érhető el.

Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2017. május 10-ig!

 http://www.evpraxisa.hu/ajanl

Ne feledje, Önnek öt perc,  hazai és határon túli háziorvosának viszont egy életre szóló ajándék!


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK