A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Delegáció látogatott Münsingenbe

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Delegáció látogatott Münsingenbe

Nyomtatás
Létrehozva: 2017-08-02 17:17 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Testvérváros
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Münsingen város 2017. július 27-30. között együtt ünnepelte a Beaupréau és Münsingen között 30 éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot a svájci Münsingenből, Abergavenny-ből (Beaupréau wales-i testvérvárosa) és Mezőberényből érkezett vendégekkel.


Münsingen város polgármestere, Mike Münzing meghívására a delegációt Siklósi István polgármester, Borgula Györgyné és Mezeiné Szegedi Erzsébet képviselők, Berner Tibor, Debreczeni Gábor, a Mezőberényi Mazsorett Együttes, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Mezőberény tagjai, illetve civilek és önkéntesek alkották. A közel négy nap gazdag programot kínált, hiszen a közös találkozó után a közeli Ulm városát mutatták be a vendéglátók, majd Münsingen környékét ismertették meg. A szombaton megnyílt hagyományos münsingeni városi ünnepen mutatkozott be a Mezőberényi Mazsorett Együttes. A megnyitó után következett a lányok műsora, ezt ámulva nézték a jelenlévők. Az ügyesen mozgó, táncoló lányok hihetetlen fegyelemmel szenzációs műsort adtak, méltán csaltak könnyeket a szemekbe, különösen ott élő magyarok szemébe. A záró csárdást vastapssal jutalmazták a nézők. Méltán lehettünk büszkék a lányokra és vezetőikre, Mezeiné Szegedi Erzsébetre, Molnár Zsuzsannára és Mezei Józsefre. A nemzetek találkozóján Siklósi István polgármester a mezőberényiek üdvözletét adta át, és előre vetítette a 2018-ban sorra kerülő testvérvárosi kapcsolat 25. évfordulójának ünnepét.  A delegációt több további meglepetés is érte, hiszen a tűzoltók értékes eszközökkel, hidraulikus vágó-bontó készlettel, 17 m alumíniumlétrával gazdagodtak, melyet a münsingeni önkéntes tűzoltók adtak ajándékba.  A münsingeniek vendégszeretetét mutatta, hogy autóbuszra szállás előtt magyar zenével búcsúztattak bennünket.

A pár nap módot adott arra, hogy új ismeretségek szülessenek, új barátságok és még jobban megismerjük a több ezer kilométerre fekvő varázslatos testvérvárost, Münsingent.

 

 

 

Mertz Judit

 

 

 

 

GALÉRIA


Cimkék: Münsingen  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK