A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kereki Találkozó 2017. szeptember 03.

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Kereki Találkozó 2017. szeptember 03.

Nyomtatás
Létrehozva: 2017-09-04 08:54 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Egy letűnt világra emlékeztek Mezőberényben

 

2017. szeptember 3-án Mezőberényben a Muzeális Gyűjteményben gyűltek össze mindazok, akiknek szoros a kötödése ahhoz a Körösön túl elterülő földrajzi helyhez, melyet Kerekinek neveztek és ma már szinte lakatlan, emlékekben élő vidék.   A jelenlévőknek minden gondja, nehézsége ellenére a szabadságot, a fiatalságot, az életet jelentette. Ennek a kötődésnek volt köszönhető, hogy a helyben élők és a környékbeliek mellett, több száz kilométerről is eljöttek találkozóra.


 

Leginkább ezek az emberek, a valamikor ott élők tudják mit jelent Kereki embernek lenni. Őket érinti meg legjobban a kereki harang hangja, amely hagyományosan az ebéd előtt szólal meg. A közel 150 fő emlékezett mindazokra, akik már nem lehetnek jelen, a tavalyi találkozó óta elhunytakra, közülük  Vértes Jánosnéra és Varjú Sándorra, aki a találkozók indulásától segítették a szervezést. Emellett emlékeztek a Kereki lét szépségeire. A horizontig átlátható végtelen tájra, a madarak énekére, a termények illatára, a gyönyörű naplementékre, a természet csendjére, a nyugalomra éppúgy, ahogy a Kereki iskolában zajlott rendezvények forgatagára, a disznótorok hangos jókedvére, mindarra, ami örökre azoké marad, akik átélték az ottani életet. A találkozón jelen voltak leszármazottak, akik talán legfontosabb feladata a hagyomány életben tartása, az emlékek őrzése, hiszen ők tehetnek azért, hogy ne vesszen el a feledés homályában ez a letűnt, csodálatos világ.

 

A találkozón fotókból összeállított kiállítást tekinthettek meg a jelenlévők, melyek 2012. évtől megörökítették a találkozók hangulatát és őrzik a találkozás pillanatait.

 

G A L É R I A


Cimkék: kereki  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. október hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Miczura Sándor és Rövid Vivien

 

Balogh Pál és Antóni Rozália

 

Nagy László és Czerovszki Erzsébet

 

Szolár József és Czúth Mónika

2018. november hónapban

 elhunytak

 

 

Szabó Imréné (Székely Erzsébet) (1935)

 

Józsa Györgyné (Pálfi Ilona) (1932)

 
Litvai György (1949)
 
 
Rácz László János (1938)
 
 
Kis Pálné szül. Domokos Ilona (1934)
 
 
Szántó Sándor (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok