A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kézfogás és példamutatás a III. Fekete Nándor Emléktornán

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Kézfogás és példamutatás a III. Fekete Nándor Emléktornán

Nyomtatás
Létrehozva: 2017-09-11 10:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A III. Fekete Nándor Emléktorna megnyitóján Mezőberényben többször is elhangzott ez a két szó: kézfogás és példamutatás. Kézfogás, mely az üdvözlést jelezte a régen nem látott barátokkal, a találkozás örömét valamint a példamutatást, melyet Nándi megtestesített, hogy a tanulás, a sport összefügg, kiegészíti, segíti egymást, hogy a tanulás mellett a sportnak nagy jelentősége van.


 

Dr. Fekete Nándor orvosként is bebizonyította, hogy ez működik, a vizsgái előtt is imádott sportját, a labdarúgást hívta segítségül. A fiatal sportbarát tragikus vonatbalesetben vesztette életét orvosi diplomájának átvétele után nem sokkal, lendületét, terveit, álmait szakítva ketté. A család, a barátok feladata maradt, hogy méltó módon, sporttal, sportszerűen emlékezzenek. A labdarúgó torna immár 3. éve szerveződik a család és a Gyermek FC szervezésében, barátok, önkéntesek támogatásával. Harmadik éve Nándi születésnapjához közel eső szombati napon, idén 2017. szeptember 9-én. Nándi barátai ezen a napon Nándi kedvenc, 11-es mezében játszottak, léptek pályára.

A Városi Sportpályán több százan vettek részt a megnyitón és emlékeztek a névadóra.  Siklósi István polgármester köszöntötte a jelenlévőket, a csapatokat és kiemelte, hogy a jelenlévő gyermekeknek soha ne kelljen megtudniuk, hogy ez a nap a felnőtteknek nem csak a labdarúgásról szól.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, a labdarúgás megyei képviselőjeként a példamutatást emelte ki, és hogy ennyi sportbarát eljött, hogy sporttal, a játékkal emlékezzenek az elvesztett barátra.

Dr Borbély Zoltán az MLSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy a torna arról is szól, hogy Nándi derűje itt van velünk, a játék közben, a pályán, a szülők, a barátok emlékeiben. Kajlik Péter a Gyermek FC részéről megköszönte a csapatok részvételét, kiemelve Arad csapatának a sportszerűségét, mellyel a tornán való szerepléshez álltak. Ő maga is elmondta beszédében, hogy sok idő eltelt a tragédia óta, de még mindig csak a tényekkel lehet szembenézni, felejteni nem lehet. Fontos a torna, mert a család, a barátok így nem csak az elmúlásra, hanem a jövőre is emlékeznek.  A család részéről Dr. Fekete Csongor, Nándi testvére nyitotta meg a tornát. El-elfúló hangon, szeretettel méltatta Nándit, a vidám, derűs sportembert, aki - mint mondta - az emlékezés formájánál egészen biztosan a focihoz adná a nevét. Megköszönte a család nevében az összefogást, a sok-sok ember segítségét, támogatását és sportszerű versenyt kívánt. A rendezvényt megtisztelte Péter Ferenc a Maros Megyei Tanács elnöke, Szováta volt polgármestere és Szpisják Zsolt is.  Fülöp Zsolt, Szováta polgármestere levélben kívánt sportszerű játékot. Az édesanya, Dr. Hegyi Ibolya legnagyobb meglepetésére, volt középiskolai osztálytársai is ellátogattak a rendezvényre és  hosszú utat megtéve támogatták ezen napon.

A tornára 8 csapat kapott meghívást, és ovi foci és a nosztalgiamérkőzés is tovább gazdagította a nap programját.  A csapatok: Békéscsaba, OMTK ULE, Atletico Arad, Marosvásárhely, Gyermek FC, Szováta, Újpest FC, Székelyudvarhely. A tornán résztvevők jó hangulatú mérkőzéseket láthattak, ügyes fiatal focistákat, akik a jövőt jelentik. A Dr. Fekete Nándor Emléktornán nem lehet nem elolvasni, meghallani a Nándi által mondott, a torna mottójaként is emlegetett ”Igyekeztem mindig mindenkit mindenhol, minden körülmények között jobb kedvre deríteni” mondatot, melyet a tornán résztvevő focisták is magukkal visznek. Lehet derűsen, jó kedvvel játszani, tanulni és eredményt elérni.  És ahogy egyik barátja megfogalmazta: „Nándi, hiányzol, de ma itt voltál velünk” .

 

Eredmények:

1. Székelyudvarhely

2. OMTK ULE

3. Békéscsaba

4. Szováta

5. Atletico Arad

6. Újpest FC

7. Gyermek FC

8. Marosvásárhely

 

 

G A L É R I A

 

 


Cimkék: emléktorna  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Ignácz János és Smiri Dalma

 

Komlódi Albert Mihály és Jevuczó Márta

 

Hegyesi Gábor László és Barna Katalin

 

Winter Adrián és Kopányi Márta

 

Roósz Ákos és Komoroczki Zita

 

Dobra István és Csáki Dorottya

 

2018. szeptember hónapban

 elhunytak

 

 

Varga László (1960)

 

Nagy János (1941)

 

 özv.Czinkóczki Mártonné szül. Palsa Ilona (1929)

 

Kovács Ilona (1942)

 

Andor László (1960)

 

Beján Irén Márta szül. Lázár Irén Márta (1955)

 

özv. Deák Jánosné szül. Hack Mária Ilona (1930)

 

Papp József (1960)

 

Mados Julianna (1930)

 

Hoffmann Mártonné szül. Bálint Magdolna (1932)

 

Tomonyicka Józsefné szül. Győri Zsuzsanna (1936)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok