Mezőberény Város - Sikeres mezőberényi pályázatok

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Sikeres mezőberényi pályázatok

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-02-27 11:09 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Általános
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Siklósi István, Mezőberény polgármestere és Dankó Béla, országgyűlési képviselő 2018. február 26-án sajtónyilvános bejárást tartott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult beruházásokról.


Dankó Béla elmondta, a mezőberényi vállalkozások és az önkormányzat ebben a költségvetési ciklusban összesen 3 milliárd 390 milliós uniós támogatást nyert el. A város csak a TOP keretében eddig 717 millió forinthoz jutott. Az önkormányzat olyan pályázati célokat határozott meg, amelyek hosszú távon meghatározzák a település jövőjét, így például két ipari területet alakítanak ki, itt munkahelyek jönnek létre, és nő a helyi adó bevétele. Hosszú távú célt szolgál a Nefelejcs Óvodában a tornaszoba építése is, hiszen ennek átadása után többet mozoghatnak, így egészségesebbek lesznek a gyerekek.  

 

Dankó Béla gratulált a városnak a sikeres pályázatokhoz, és reményét fejezte ki, hogy a két energetikai célú pályázata is pozitív elbírálást kap.

 

Siklósi István kifejtette, az önkormányzat célja a lakosságmegtartó képességének a növelése. Egy felmérésben a fiatalok első helyre a lakhatásuk megoldását tették, a város ezért indította el az Esély Otthon című projektjét. Ez a 200 millió forintos keret a fiatalok helyben maradását szolgálja. Munkahelyek teremtése érdekében két iparterületet fejlesztenek összesen 292 milliós támogatással. A projektben az önkormányzat azt vállalta, hogy öt éven belül a nyugati iparterületbe három, a vasút melletti területen pedig két vállalkozás települ be.

 

Fontos a belvízelvezetés is, a település északnyugati része válik biztonságossá a belvíztől, ez a város összterületének megközelítően negyedét teszi ki. A Kodály úti Nefelejcs Óvoda tornaszobájának megépítésére 50 millió forintot nyertek. Az úgynevezett CLLD pályázat a helyi közösségek fejlesztését szolgálja. Ebből a Művelődési Központban a közösségi tereket bővítik, illetve civilek bevonásával a Hagyományok házát alakítják ki.

 

A Nefelejcs Óvodában Siklósi István elmondta, az óvoda udvara nagy területtel rendelkezik, így itt bővel van hely a tornaszoba megépítésére.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. július hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Szabados Richárd és Balázs Melinda

 

Plesovszki Tamás és Wágner Enikő

 

Mészáros Antal és Boruzs Ágnes

 

Kótai Krisztián és Szalai Krisztina

 

Balogh Dávid és Boruzs Lejla Vanessza

 

Molnár Péter és Farkas Éva

 

Kovács Gergő és Karácson Olga

 

Filó András és Pataki Ilona

 

Báthori András és Hegedűs Mónika

 

Adamik Zoltán és Tóth Szilvia

 

2018. július hónapban

 elhunytak

 

 

Tímár István (1938)

 

Eczeti György (1952)

 

Janecskó Anna (1921)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok