A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Tehetnek önmagukért a daganatos betegek

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Tehetnek önmagukért a daganatos betegek

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-06-18 20:17 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete szervezete  2018. június 18-án Békés megye minden településéről várta a résztvevőket Mezőberénybe, a Szlovák Közösségi Házba, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, de mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program keretében ingyenes előadást és gyógytorna foglalkozást tartottak. A férfiak mellett várták a nőket is, hiszen gyakran rajtuk múlik, hogy családtagjuk milyen segítséget fogad el.


A rendezvény előtt Strommer Szilvia, a Magyar Rákellenes Liga elnökségi tagja elmondta, a 10 Ezer Lépés Programjukat tavaly indították el, ezzel tavaly három helyszínen: Debrecenben, Miskolcon és Szombathelyen voltak, idén hét városba szeretnének eljutni. Ez évben tartottak rendezvényt már Hatvanban és Egerben, és most jutottak el Mezőberénybe. A mozgás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, mivel ez nagyon fontos a megelőzésben és a gyógyításban is. A rákellenes liga 2018. évet a mozgás évévé nyilvánította. Rozványi Balázs elnök épp azért nem tudott Mezőberénybe eljönni, mert példát mutatva 500 kilométeres kerékpártúrán látogatja meg az északi régió alapszervezeteit.

 

Strommer Szilvia kifejtette, a prosztata daganat nem a fiatal férfiak, hanem az ötven év fölöttiek betegsége. Műtéten átesett férfiaknak gyakori probléma a vizelet visszatartása vagy a szexuális együttlét. Ha a műtét előtt gyógytornával felkészítik őket, akkor ezek a gondok elmaradhatnak. A rendezvényen megjelent férfiaknak átadnak egy-egy füzetet, amely a legfontosabb gyakorlatokat tartalmazza. Ennek tartalma elérhető a www.rakgyogyitas.hu/ferfitorna linken is.

 

A program keretében dr. Bartóki László urológus főorvos tartott előadást, hangsúlyozta, a férfiaknál a daganatos megbetegedések között a tüdőrák után a prosztatarák a második leggyakoribb. Magyarországon évente négyezer új megbetegedést diagnosztizálnak. Zolnai Nóra gyógytornász rövid előadása után néhány könnyen elsajátítható, az állapotjavuláshoz hozzájáruló gyakorlatot tanított meg a jelenlévő férfiaknak.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2018. január hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Temesvári Gábor Tamás és Várdai Anetta Erzsébet

 

Plavecz Róbert és Kertész Boglárka

 

Balogh Gábor József és Lakatos Regina Magdolna

2019. január hónapban

 elhunytak

 

Csarnai Sándorné szül. Czinkóczki Margit (1950)

 

Erdélyi Mihályné szül. Elek Erzsébet Lídia (1919)

 

Horváth László (1965)

 

Szabó Kálmánné szül. Bodó Mária (1957)

 

Mezei Ádámné szül. Varga Irén (1934)

 

Maléth Márton (1940)

 

Telegdi Zoltán Béla (1959)

 

Hajdu Antal (1934)

 

Ábelovszki Jánosné szül. Prorok Judit (1923)

 

Kiss Andrásné szül. Litavecz Mária (1941)

 

Plavecz Györgyné szül. Hudák Mária Anna (1935)

 

Baksai Mátyásné szül. Weigert Katalin (1923)

 

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok