A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Múzeumok Éjszakája családokkal

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Múzeumok Éjszakája családokkal

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-06-25 14:26 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az idei Múzeumok Éjszakáját az időjárás nem fogadta kegyeibe, többször esett az eső, és hűvös is volt, ennek ellenére sok család: szülő, nagyszülő és gyerek látogatott el 2018. június 22-én a Muzeális Gyűjteménybe, hiszen ott minden korosztály találhatott érdeklődésének megfelelő programot.


Az idei Múzeumok Éjszakájára a Muzeális Gyűjtemény három kiállítással készült, Várkonyi János festőművész 18 festményét adományozta a városnak, az egyik tárlat ezeket mutatta be, a másik kiállításon a látogató a várost alkotó három nemzetiség 19. század végi, 20. század elejei szobájába pillanthat be, a harmadik tárlat a települési értéktárban megtalálható, népművészet mesterei, népi iparművészek munkáiból ad ízelítőt. A három tárlat augusztus 1-jéig telefonos időpont egyeztetés után, munkanapokon látogatható.

 

A Múzeumok Éjszakája idei programja az Ókerti pincéhez vezető kerékpártúrával elkezdődött, a csapatot Henger Péter vezette.

 

A Múzeumok Éjszakája programnak igazi színfoltja volt a népi kismesterség bemutató és játszóház. Bemutatót tartott Szabó László kovács és Liska András kosárfonó. Váradi Lászlóné bőrdíszműves elhozta munkáit, és fonást tanított, Gulyásné Magdi néni pedig nemezelt. A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan ismét játszóházzal várta a gyerekeket. Aki fel akarta frissíteni a könyvtárát, az elolvasott könyvét kicserélhette a könyvkuckó darabjaival. A gyűjtemény száraz bejárójában a berényi kézművesek portékáiból lehetett vásárolni.

 

Az idei Múzeumok Éjszakája több újdonságot is hozott. A Békéscsabai Ipartestület Veterán Motoros Klub jármű bemutatója igazi látványosságot jelentett. Ifjúságunk gyönyörűen rendben tartott ikonikus motorjait, a második világháborús, géppuskával felszerelt szovjet motorkerékpárt sokan megcsodálták. A csepergős idő ellenére többen sütöttek szalonnát. A zsíros ételt – a hungaricumok közé bekerült – fröccsel öblítették le a vendégek.

 

Az eső sem mosta el a színpadi programot. A Szlovák Pávakör helyi gyűjtésű szlovák népdalokat adott elő. A Berény Táncegyüttes fiataljai a vizes fűben is elkápráztatták a közönséget. A békési ZumBrigád Team bemutatóját most is a majálison megismert lelkesedés és temperamentum és jókedv jellemezte.

 

Nagy Imre és barátai tábortűzhöz illő hangulatos műsort adtak, a közönség nagyrészt a hetvenes évek ismert slágereit hallhatta tőlük. A tábortűz körül a táncot a Berény Táncegyüttes tagjai kezdték el, ehhez sokan csatlakoztak a közönség sorai közül. Az éjszakába nyúló programot a Tornádó Együttes harmonikás műsora zárta.

 

A rendezvényt az OPSKMM és a Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület szervezte Mezőberény Város Önkormányzata Humánügyi Bizottsága támogatásával.

 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK