A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Település karbantartás

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Település karbantartás

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-08-08 13:38 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Tisztelt Mezőberényiek!

2018. augusztus elején Mező Józseffel a Mezőberény ’17 Városüzemeltetési Kft. július 1. napjával kinevezett ügyvezetőjével egyeztettünk, illetve részbeni bejárást végeztünk a város közterületein. Tettük ezt azzal a szándékkal, hogy a település közterületeinek állapotát ellenőrizzük, a fellelt esztétikai és egyéb hiányosságok, problémák megoldását megtaláljuk, szorgalmazzuk.


Elsősorban azt tekintettük át, hogy a Kft-nek mit kell tennie az elkövetkező időben annak érdekében, hogy szebb, a helyiek és az idelátogatók elégedettségét még jobban elnyerőek legyenek tereink, utcáink, közintézményeink. Legalább olyan állapotba hozzák a város közterületeit, mint azt tapasztalhatták 2017-ben a Berényi Napok és az Országos Vadásznap időszakában.

 

A bejárás alatt észleltük, hogy a lakosok döntő többsége odafigyel a közvetlen környezetére, az ingatlanjaik előtti területeket is rendben tartják, szépítik. Ezért köszönet illeti ezeket az embereket!

 

Azonban más magatartást is tapasztaltunk. Tájékoztatom Önöket, hogy jogszabály írja elő, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan előtti, az úttestig terjedő teljes terület karbantartásáról, a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai (átereszek), tisztántartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról. Az írott normákon túl közösségi érdek, és mindenkinek a saját érdeke a jelzett területek tisztántartása.

 

A város közterületeinek rendezettsége érdekében a két legszennyezettebb területről – Vadász utca és „Szabó bolt” előtt – elszállításra kerültek a funkciójukat nem kellőképpen betöltő szemetes konténerek, valamint az illegálisan lerakott szemét is. Szeretnénk, ha minden városlakó megértené és betartaná, hogy a hulladék elhelyezése nem történhet illegálisan.

 

A lefolytatott egyeztetésen ügyvezető úr többek között azt jelezte, hogy 2018. augusztus 13-án és 16-án (hétfő, illetve csütörtök) a Kft. megszervezi a lakosságtól való zöldhulladék közül a fűnyesedék begyűjtését. A nyesedéket a két napon 8 óráig kérik az ingatlanok elé átlátszó zsákban kihelyezni.

 

A város esztétikai állapotában bekövetkező, mindannyiunk megelégedésére szolgáló eredmény eléréséhez szükség van a város lakóinak együttműködésére. Ezúton szeretném megköszönni mindazon mezőberényi lakos munkáját, aki a felhívásban foglaltaknak eddig is önként eleget tett, vagy ezt követően rendezi környezetét, és a jövőben is elvégzi az ingatlanja előtti terület rendszeres karbantartását.

 

 

Siklósi István

polgármester

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK