A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Szent Mihály-napi Sokadalom a Magyarvégesi Óvodában

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Szent Mihály-napi Sokadalom a Magyarvégesi Óvodában

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-11-05 09:02 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Általános
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Az őszi időszakban, Szent Mihály napja táján a Magyarvégesi Óvoda évről évre szélesre tárja kapuit.

 

 

 


 

Őszi kézműves játszóházba, szüreti mulatságra, közös énekre, táncra várja óvodásait, azok szüleit, családját, városunk többi óvodását, és persze minden kedves érdeklődőt! Ebben az évben intézményünk több óvodáján kívül a muronyi óvodások is ellátogattak hozzánk.

A nap folyamán Schafer Szilveszter és barátai muzsikáltak, Balogh Dávid Attila vezetésével a Berény Táncegyüttes tagjai, valamint ifj. Mahovics Tamás és Baracsi Gergő – a Felszállott a Páva - népzenei és néptánc tehetségkutató műsorának sikeres régiós versenyzői táncoltak és táncházat vezettek a gyermekek számára. Sokadszor járt nálunk: Gulyás Imréné szövő, nemezkészítő, Népi Iparművész; Lakatos Mihály kosárfonó és Ignácz György asztalos mester. Mindhárman szívesen mutatták be óvodásaink számára mesterségeik egy-egy szeletét, melyet nagy élvezettel próbáltak ki a gyerekek is. A Nyeregben Alapítványnak köszönhetően ismét lovagolhattak, Fehér Csaba vezetésével pedig íjászkodhattak a hozzánk látogatók.

Óvodánk dolgozóinak, és a segítő szülőknek, nagyszülőknek közreműködésével megelevenedtek a szüreti munkálatok, egész nap daráltuk és préseltük a szőlőt, kóstoltuk az általunk készített finom, édes mustot. Kukoricaszárból kunyhót építettünk, a kézi morzsoláson kívül pedig kipróbáltuk a régi kukoricamorzsolót is. A kis mázsán méregettük a zsákok és természetesen a gyermekek súlyát. Óvodapedagógusaink kézműves tevékenységekkel készültek: korongoztunk, agyagoztunk, krumplinyomdáztunk, őszi mécsest készítettünk, kukoricából ragasztgattunk.

Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete Humánügyi Bizottsága által kiírt pályázati támogatásnak köszönhetően egy régi álom vált valóra: az óvodába a gyermekek legnagyobb örömére egy népi kosaras körhinta is érkezett. Ezen kívül saját népi játék gyűjteményünk is színesítette a lehetőségeket, tartalmas és élvezetes időtöltést kínálva.

A szülői támogatásoknak köszönhetően ismét nem maradtunk éhen. „Terülj-terülj asztalkáink” gyorsan megteltek pogácsával, kaláccsal, és számtalan finom falattal.

Köszönjük szépen a támogatást, a sok segítséget, a fellépők közreműködését, a részvételt!


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. január hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Temesvári Gábor Tamás és Várdai Anetta Erzsébet

 

Plavecz Róbert és Kertész Boglárka

 

Balogh Gábor József és Lakatos Regina Magdolna

2019. február hónapban

 elhunytak

 

 

Leczkési Gyuláné szül. Babinszki Judit (1928)

 

Hoffmann Andrásné szül. Gulyás Gizella (1943)

 

Fazekas Lajos (1949)

 

Mészáros István (1940)

 

Balázs Mihályné szül. Babinszki Mária (1926)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok