A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Az értékek közösséget teremtenek

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Az értékek közösséget teremtenek

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-02-18 14:52 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ (OPSKMM) az idén is csatlakozott a „Kultúrházak éjjel-nappal 2019” országos rendezvénysorozatához. A „Mindennap értéket adunk” szlogen szellemében az intézmény 2019. február 16-án Ezt jól kifőztük címmel a Települési Értéktár gasztronómiai, képzőművészeti, épített és természeti értékeiből adott ízelítőt.


A résztvevőket köszöntve Siklósi István polgármester hangsúlyozta, minden közösség számára fontosak az értékek, így a város életében is. Körösi Mihály, a Települési Értéktár Bizottság elnöke megnyitójában elmondta, az értéktár célja, hogy közösséget teremtsen, az értékek tulajdonosai büszkék lehessenek rá, illetve segítse a termékek piacra jutását. Rigó Tamás és felesége, Veronika  kislányukkal együtt vidám népdalokkal szórakoztatták a közönséget.  

 

 

Délelőtt a bor-, kolbász- és savanyúságversenyen a berényi kamrák kincseit szemlélték és kóstolták meg a zsűri tagjai. Körösi Mihály a Települési Értéktár Bizottság munkájáról adott tájékoztatást, Szelekovszky László pedig a városi liget fáiról tartott előadást. Sokan voltak kíváncsiak Barna Ádám 2018. Év Séfje helyi alapanyagokból tartott főzési bemutatójára. A neves szakács előbb köszöntő falatkákat, majd töltött káposztát készített, és ezeket a résztvevők meg is kóstolhatták. A hagyományos savanyú káposzta elkészítését Kisné Bartalus Anikó mutatta be. A Nyeregben Alapítvány lovas kocsis fogatával az érdeklődők megtekinthették a város épített örökségét.

 

 

A Berény Táncegyüttes viseletbemutatót tartott, ezt táncház követte a Suttyomba zenekar kíséretével. Az értéktári estebéddel – a berényi becsinált levessel és a töltött káposztával – zárult az egész napos program.

 

 

Az OPSKMM rendezvénye vállalkozások, civil szervezetek, önkéntesek összefogásával, illetve az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK