A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Csabai Kolbászfesztivál

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Csabai Kolbászfesztivál

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-10-29 11:28 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Napról napra
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Kolbászfesztivál 2012.

- Kóstoló Mezőberényből -

 

 

Mezőberény Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadva a szervezők felkérését, vendégvárosként mutatkozott be a 16. Csabai Kolbászfesztiválon....


 

A térség legnagyobb gasztronómiai fesztiválján vendégvárosként készítettünk kiállító sátrunkban bemutatót értékeinkből, a vállalkozásaink, intézményeink, civiljeink eredményeiből, melyet a Befektetőbarát Település és a Családbarát Önkormányzat 2012. cím is bizonyít.

A 4 napos rendezvényen felléptek a város kulturális csoportjai. Tapsolhattunk az Európa Bajnokságot nyert mazsorett együttes lányainak, a „Leg a láb” táncosainak, a fúvós zenekarunk és a hagyományápoló csoportjaink műsorának. Játszóházzal mutatkozott be a Madarak Háza Kézműves Kör, a szlovák és német nemzetiség hagyományőrző disznótorral képviseltette magát. Sokan megkeresték kiállító helyünket, rácsodálkoztak sokszínű, értékes vállalkozásaink kínálatára.  Kiemelendő, hogy csoportjaink színvonalas, igazi fergeteges hangulatot teremtő programjaival képviselték a várost és adtak ízelítőt az itt folyó értékes munkáról. Köszönet illeti a szlovák és német hagyományápoló egyesületeket, vezetőiket a disznótor lebonyolításáért.  A visszajelzések, visszhangok alapján dicséretes munkával mutatták be hagyományaikat, nem felejtett gyökereiket és tették vonzóvá, csodává a jelenlévők számára a disznótort és elevenítették fel az elődeik által készített disznótoros ételeket. Büszkén vállalhatták hagyományaikat, eredményeiket. Köszönet érte a szervezőknek, egyesületi tagoknak, segítőknek és Kosjár György vállalkozónak, aki a disznót biztosította, illetve a vágást támogatta.

Megtisztelték a rendezvényt és részeseivé váltak az eseményeknek a testvérvárosaink delegációi is. Reményeink szerint jól érezték magukat a gutai, csantavéri vendégeink és sikerült egy másféle szempontból bemutatni Mezőberényt.

„Csodájára” jártak vasárnap a Töltött káposzta főző-versenyen a Mezőberényt képviselő Vadásztársaság sátrának, akik igaz nem értek el helyezést, de sokak szerint a legfinomabb káposztát főzték. Lefényképezett helyszínük, a vadászos, szépen feldíszített standjuk sok család fotóalbumában kap helyet.

Mezőberényi „kolbászos” sikereknek is örülhettünk, hiszen Kovács István az idei évben a szárazkolbász versenyben a média zsűri díjnyertese lett. Az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás sátrában örömmel fedeztük fel a mezőberényi termelők önálló standjait is, ahol termékeikkel méltán álltak ki a megye legjobb vállalkozásai közé.(méz, kolbász)

A szervezésben, lebonyolításban nagy segítséget jelentett a civilek, önkéntesek és a vállalkozók, intézmények támogatása, mely nélkül nem tudott volna a város ilyen színvonalasan bemutatkozni. Nem felejtkezhetünk meg a Tópart Vendéglő munkatársainak helytállásáról, támogató segítségéről sem, akik 4 napon keresztül biztosították a vendéglátást vendégeink számára. A távolság miatt a szállításban pótolhatatlan segítséget jelentett Tóth János vállalkozó, aki a megvendégelésben, díjazásban is a város mellé állt, vagy a teljesség igénye nélkül kiemelve Károlyi Mihály, Kis Sándor, Papp Edit, Vida Attila, Vrbovszki Zoltán, Kovács István, Búzás József nevét.

A rendezvény nagyon sok munkát jelentett, de a példaértékű összefogás, támogatás feledtette a fáradságot, a nehézségeket. A megfogalmazott cél - a bemutatkozás, a kapcsolatépítés, Mezőberény értékeinek és ízeinek hirdetése, vállalkozásainak megismertetése, a város nemzetiségi kultúrájának, hagyományainak bemutatása, törekvés arra, hogy teret kapjanak a helyi vállalkozások és civilszervezetek – megtörtént.

Talán korai még az értékelés, a „haszon” keresése. Az azonban biztos, hogy a kolbászillat mellett jó volt mezőberényinek lenni, jó volt a mezőberényi stand előtt esténként kialakult hangulat részesévé válni, jó volt látni a mezőberényiek önfeledt szórakozását, jó volt érezni az együvé tartozás leírhatatlan érzését.

Szintén már megfogalmazható, hogy a térség legnagyobb gasztrokulturális fesztiválján a több mint, százezer látogató számára standunkkal, programjainkkal kicsit másképpen tudtunk jelen lenni, mást tudtunk nyújtani, mint a többi jelenlévő stand és remélhetően sokan megjegyezték Mezőberény nevét és ellátogatnak honlapunkra, majd városunkba.

 

Olejné Mertz Judit

 

K É P G A L É R I A
 

K É P G A L É R I A
 

K É P G A L É R I A
 

K É P G A L É R I A

 

 

 

 

 


Cimkék: kolbászfesztivál  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK