A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A Békés Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2012.évi tevékenységének és programjainak bemutatása

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A Békés Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2012.évi tevékenységének és programjainak bemutatása

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-03-04 16:47 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Általános
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Békés Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2012-ben - elsősorban gyermekek és időskorúak bevonásával - végzett tevékenységről olvashatnak.


A Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2012.03.09-én megrendezte a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” című rajzpályázat városi döntőjét. A díjátadó ünnepségre a Békési gyermekkönyvtárban került sor. A pályázatra a Békési Rendőrkapitányság illetékességi területéről összesen 469 db rajz érkezett, melyek közül a városi kiállításon 100 db rajzot mutattunk be.

 

A Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa városi fordulóján, melyet a Békési Rendőrkapitányságon rendeztünk meg, 11 diák versenyzett. A megyei fordulóban a csapatunknak 4. helyezést ért el, a segédmotoros kategóriában pedig az egyéni I. helyet szereztük meg.

 

2012. 07. 15-én megrendezésre került a „VIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny” megyei döntője Békésen, amelyen 32 polgárőr vett részt.

 

Békés város illetékességi területén összesen három gyermeknapi rendezvényen vett részt a Városi Baleset-megelőzési Bizottság. A rendezvényeken lehetőség nyílt kerékpáros KRESZ tesztlapok kitöltésére és a rendőrautó megtekintésére. A gyermekek kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat. A rendőrségi eszközök játékos bemutatására is sor került, így például a résztvevők megnézhettek egy EDR rádiót, ballisztikai védő mellényt, alkoholszondát és a kényszerítő eszközöket.

 

2012.06.04 –én a Köröstarcsai Általános Iskola Közoktatási Intézmény „Diákhét” programja résztvevőinek KRESZ-teszt kitöltésére, kerékpáros ügyességi pályán való kerékpározásra és a „részeg szemüveg” kipróbálására is lehetőségük volt.

 

2012-ben négy alkalommal tartottak a kapitányság munkatársai lakásotthonos, általános iskoláskorú gyermekek, továbbá felnőttek részére előadást az alapvető közlekedési szabályokról, valamint a szabad vizekben történő fürdőzés veszélyeiről. Az előadások a Mentálhigiénés Egyesület épületében, Békésen a Borozsgyán u. 1/1. szám alatt kerültek lebonyolításra.

 

Idősek klubjaiban összesen 11 alkalommal került sor baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadás megtartására.

 

Közreműködtünk a Teleky úti óvoda „Közlekedési napján”, amelyen 360-an vettek részt. Az illetékességi területünkön 4 óvodában összesen 216 gyermek részére tartottunk előadásokat a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének szabályairól.

 

A „Szuper-bringa” programban a 2011/2012-es tanévben 12 alkalommal, öt osztályban tartottak előadást a Békési Rendőrkapitányság munkatársai 5. osztályosok részére (összesen 101 gyermek), akik májusban sikeres vizsgát tettek.

 

Májusban és szeptemberben a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket „biztosították” rendőri és polgárőri segítséggel a „Zebra Zsaruk”, akik a diáktársaiknak segítettek az úttesten való biztonságos átkelésben. Kiemelt figyelmet fordítottunk a gyalogosan iskolába járó gyermekek szabályos közlekedésének elősegítésére. Az átkelőhelyekhez megszervezett jelenléttel sikerült megelőzni, hogy a fentiekben megjelölt időszakokban területünkön az iskolák környékén a tanítás megkezdése előtti és befejezése utáni órákban személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történjen.

 

Összesen 11 iskola, illetve tagintézményeik vettek részt az „Iskola Rendőre” programban, melynek keretében 12 iskola rendőr végzett figyelemfelhívó, oktató előadásokat a balesetek számának csökkentése érdekében. A 2012-es évben 78 előadáson 2148 alsós, illetve felső tagozatos diák vett részt.

 

2012. április hónapban az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága - mivel a szervezet idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját -, meghirdette a „Kabalafigura Kerestetik” című rajzpályázatát. A Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola csatlakozott ezen országos pályázathoz, ahol diákjuk, a 13 éves Dávid Marcell országos I. helyezést ért el.  Kabalafiguráját az ORFK-OBB felhasználja, kiadványaiba megjeleníti.

 

2012-ben az általános iskolákban 655 diák kerékpárját ellenőriztük le a kötelező felszerelések meglétét.

 

Folyamatosan kapcsolatot tartottunk a helyi médiával. A szerkesztőségek nagyban segítették programjaink népszerűsítését, illetve kérésünkre felhívásainkat, ajánlásainkat minden esetben azonnal eljutatták nézőikhez, olvasóikhoz, hallgatóikhoz.

 

Fokozott közúti ellenőrzések alkalmával különböző szóróanyagokat osztottunk a közlekedőknek, melyekkel a közlekedési szabályok megszegésének veszélyeire hívtuk fel a figyelmüket.


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK