A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Küldöttség

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Küldöttség

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-08-07 08:49 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Küldöttség

járt

Münsingenben


 

2013. július 26. és 28. között küldöttség látogatott a németországi Baden-Württemberg tartományban fekvő testvérvárosunkba, Münsingenbe. A hivatalos delegációt Siklósi István polgármester vezette, a delegáció tagja volt Szekeres Józsefné alpolgármester, Dr. Burján Katalin és Kovács Edina képviselők. A meghívást a helyi önkéntes tűzoltók új laktanyájának átadására kapta városunk, így a küldöttségnek tagja volt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke Halász József és Csávás Tibor parancsnok is, valamint Machó János vállalkozó és tolmácsunk Bernáthné Pocsai Judit.
 

A laktanya megnyitóján Mike Münzing köszöntötte a jelenlévőket és méltatta az ottani önkéntes tűzoltók munkáját. Ezt követően a francia és a mezőberényi tűzoltók köszöntötték a helyi kollégáikat és természetesen a többi vendéget is, majd Münsingen polgármestere bemutatta az újonnan átadott létesítményt.
 

Másnap reggel a belváros rövid bemutatására és annak nevezetességeinek megtekintésére került sor, majd egy sétára a Hasuberg Beutenlay-on. /Ez egy arborétumhoz hasonló terület, ami tele van védett fákkal és különféle növényekkel./
 

Este a kétnapos városi rendezvény megnyitóján Mike Münsing polgármester ünnepélyesen köszöntötte Mezőberény Város polgármesterét és a delegáció tagjait.
 

Ez alkalommal tolmácsolta Siklósi István polgármester Mezőberény város köszöntését és adta át ajándékát, egy gyönyörű festményt, melyet Fülöp Antal mezőberényi amatőr festőművész készített. Köszönet érte!
 

A találkozó alkalmat adott arra, hogy a delegáció tagjai megismerjék a münsingeniek vendégszeretetét, együtt ünnepeljenek Münsingen lakóival, tovább építsék a testvérvárosi kapcsolatot és nem utolsó sorban arra is sikerült időt szakítani, hogy a gazdasági együttműködések lehetőségeiről szót váltsanak.


 

K É P G A L É R I A

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében