A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 5 éves a mezőberényi Földi Harmónia Ház

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

5 éves a mezőberényi Földi Harmónia Ház

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-12-10 08:29 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Művelődési Központban 2013. december 6-a több szempontból is ünneplésre adott okot. A több mint 200 sérült nemcsak a Mikulást várta nagy szeretettel, hanem a „Fogjunk Össze” Közhasznú Egyesület nappali intézményének, a Földi Harmónia Ház 5 éves évfordulóját és a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját is ünnepelte.


 

Az Egyesület kilenc évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívta meg a környező településen élő sérült emberek csoportjait, segítőit, hogy kulturális bemutatókkal ünnepeljék a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját. Azóta 9 év telt el, és ahogy az egyesület vezetője, Miklósik Béláné elmondta, az elkezdett munka mára elérte célját. Rendezvényükkel hangsúlyozni szeretnék egyre nagyobb körben a sérült emberek társadalmi szerepét, szerepvállalását, társadalmi befogadásuk erősítését, valamint az elért eredmények bemutatását.

Az idén a megye több intézményéből több mint 200 résztvevő érkezett. A bemutatkozások jól láthatóvá tették a fellépők értékeit, lelkesedésüket és a közösségek hihetetlen erejét. A színvonalas műsorokat hosszú előkészítő munka előzte meg és hallatlan energiát kívánó teljesítmény a felkészítő pedagógusoktól, segítőktől, gondozóktól.

Siklósi István polgármester is megköszönte és méltatta köszöntő szavaiban a felkészítők munkáját és külön kiemelte az évfordulót ünneplő „Fogjunk Össze” Közhasznú Egyesület városban végzett tevékenységét, majd nagy szeretettel adta át számukra a város ajándékát. A gondozottak Mezőberény újratelepítésének 290. évfordulójának  tiszteletére 290 tenyérlenyomatot gyűjtöttek és ez alkalommal adták át a város polgármesterének. Lelkes munkájuknak köszönhetően a város karácsonyfájára is kerül az általuk készített karácsonyfa- díszekből, mely szintén 290 db.

A délelőtt folyamán bebizonyosodott, hogy a sérült emberek milyen jól ki tudják fejezni magukat akár szavak nélkül, mozgással, zenével, milyen jól érzik magukat színpadon és nézőtéren egyaránt. Nem lehetett az előadásokat érzelmek nélkül végig nézni, a szülők, a gondozók, nézők szeméből is könnyeket csalt ki egy-egy jelenet, egy-egy mozdulat. Ugyan ilyen meghatottsággal lehetett végig nézni Földi Lali, a Földi Harmónia Ház gondozottjának „Életképek” című fotókiállítását, mely tükrözte a fiatalember szemével látott világot.

Az örömteli órák, a jó hangulatú találkozó kiválóan alkalmas volt arra, hogy sérültek és épek, gondozottak és gondozók lelkileg kicsit feltöltődjenek és a további munkához erőt merítsenek.

 

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. február hónapban

házasságot kötöttek

 

Kornyis Béla (Mezőberény) és Sandrika Mariann (Mezőberény)

 

Móricz András (Békés) és Herbert Tímea (Békés)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok