A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Hírek

Újévi melegétel-osztás


Meghívó

2023. január 6-án (pénteken) este 17 órakor csendes megemlékezésre és gyertyagyújtásra várunk mindenkit a mezőberényiek málenkij robotra történt elhurcolásának 78. évfordulóján.

Helyszín: Mezőberény, Kossuth tér,

Német evangélikus templom kertjében álló emlékmű.


Újév köszöntő


Advent negyedik vasárnapja

Advent negyedik vasárnapját megúsztuk csapadék nélkül, így 2022. december 18-án megtarthattuk a kirakodó vásárt, és szép számmal jöttek érdeklődők is. A gyertyagyújtásnál az II. kerületi Evangélikus Egyházközség adott szolgálatot.

 


Nemzetiségek napja

A nemzetiségek napja alkalmából Horváth Róbert, a Mezőberényi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg Hevesi Rómeó grafikáiból álló kiállítást 2022. december 16-án az Orlai házban. Horváth Róbert elmondta, az alkotó autodidakta művész, csak ez év áprilisában kezdett el komolyan rajzolni.

 


II. Mezőberényi Pálinkaverseny eredménye

A II. Mezőberényi Pálinkaverseny eredményét 2022. december 16-án az Orlai házban hirdette ki Túri Andrea igazgató. Elmondta, 15 főzető – közülük három hölgy – 35 párlatot nevezett. Az öttagú zsűri egy-egy mintára maximum húsz pontot adhatott, így a maximális pontszám száz volt.

 


Ötven éves díszítőművészek

Az 50 éves Nép Díszítőművészeti Kör kiállítását Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg 2022. december 16-án az Orlai házban. A megjelenteket Túri Andrea, az intézmény igazgatója köszöntötte. A megnyitón részt vett Kiszely Jánosné, a kör egykori vezetője.

 


Advent a Hargitán – színház

Sütő András: „Advent a Hargitán” című színjátékában a nézők láthatták, miként bontakozott ki két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami ha kell, a halált is legyőzi. A darabban találkozott a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény.

 


A csigatészta bizonyult a legrafináltabbnak

Az Orlai házba érkezők 2022. december 14-én Kondász Gabriella vezetésével megismerkedhettek a száraztészta készítésének alapjaival. A látszólag egyszerűnek tűnő feladat – hiszen csak lisztből és tojásból áll – számos olyan praktika ismeretét kívánja meg, amelyek nélkül a kezdők elvérezhetnek. 

 


Informatikus könyvtáros álláslehetőség


Karácsonyi üdvözlet 2022.


4. adventi gyertyagyújtás

Mezőberényi Szlovákok Szervezete, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a mezőberényi három történelmi egyház négy gyülekezetének szolgálatával a 14. adventi gyertyagyújtásra várja Önöket négy héten át a Kossuth térre.

Advent negyedik vasárnapja:

2022. december 18. 16 óra

 

A negyedik gyertyagyújtásra a II. ker. Evangélikus Egyházközség szolgálatával kerül sor.

 


A tésztakészítés fortélyai


A Malom-Fitness évzárója

  • Létrehozva: 2022-12-14 14:51
  • Szerző: PmH. Titk.
  • Kategória: Sport
  • Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Körösi Mihály nemzetiségi díjat vehetett át

2022. december 13-án, Méhkeréken Körösi Mihály alpolgármester, helytörténész nemzetiségi kitüntetést vett át a Békés Megyei Önkormányzat által minden évben megrendezésre kerülő Nemzetiségek Napja alkalmából tartott díszünnepségen.


Nemzetiségek Napja Mezőberényben

Mezőberényben már hagyománynak számít, hogy a nemzetiségek minden év végén találkoznak és együtt töltenek néhány órát. 2022 évben a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat hívta meg a szlovák és német nemzetiség képviselőit.


Hogyan kerülhet egy kínai fogás az ünnepi asztalra?

Akkor, ha magyarok kedvencét, az oldalast, ázsiai ízvilágú szósszal ízesítjük. Az Orlai házban, Mezőberényben 2022. december 13-án este szép számú érdeklődő sajátíthatta el hogyan tegye a töltött káposztás, halászleves karácsonyi asztalt kicsit pikánssá egy új fogás feltálalásával. Bróda László szakácsmestertől megtudhattuk, hogy a szezámmagos kínai csirke, amit a gyorséttermekben kapunk, hasonló alapanyagokból készül, mint az említett berényi fogásunk. Köretként már a csoport által ismert zöldséges tésztát kínáltuk, melyet wokban készítettünk el.

 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK