A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Hírek

Még kapható regisztrációs jegy!

A Déryné programnak köszönhetően színházi élmény 200 forintért! Miről szól a darab? Az ismert színjátékban kibontakozik két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami ha kell, a halált is legyőzi. Itt találkozik a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény. Itt, ahol a tragédia és a csoda kézen fogva jár.

 

 


A harmadik adventi gyertya meggyújtása

Kellemetlen, esős időjárás fogadta 2022. december 11-én a harmadik adventi vasárnap rendezvényét. A mostoha időben a vásár árusai nem látták értelmét, hogy kipakolják portékáikat, így az eseménynek ez a része elmaradt.

 


Zsűrizték a pálinkákat

A II. Mezőberényi Pálinkaversenyre 35 párlatot neveztek a főzetők, egy évvel korábban ez a szám 24 volt. A legtöbb nevező több fajtával vállalta a megmérettetést. A hagyományosnak számító vegyes, szilva, körte, barack, cseresznye mellett neveztek őszibarack, aszú törköly és füge párlatot is.


Étel- és teaosztás

A „Legyen Ön is Karácsonyi Angyalka!” program keretében a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete 2022. december 9-én délután a szódás üzem udvarán bográcsgulyást osztott, összesen ezer adagot. Hozzájuk kapcsolódva a Mezőberény Város Vöröskereszt Alapszervezete meleg teával kínálta a rászorultakat.


BÉRBE VEHETŐ INGATLAN

Az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ (5650 Mezőberény, Fő út 6.) bérbe adja a Mezőberény, Fő út 4-6. szám alatti,  83,72 m2 alapterületű tetőtéri /81,69 m2 hasznos alapterületű/, korábban KTV stúdióként ismert ingatlant 2022. december 1-i kezdéssel. A bérleti díj bruttó 50.000 Ft/hó + közüzemi díjak. 


Leg a láb sikerek

A 2022. november 20-án Berettyóújfalun rendezték meg a VI. Berettyó Gyermek és Ifjúsági Szóló Néptáncversenyt. Ezen Musztafa Amira és Styaszni Janka, illetve Mészáros Loretta és Machó Hanna Réka ezüst, míg Babinszki Panna és Tokaji Zsófia bronz minősítést szereztek. Felkészítőjük Borgula Benedetta.


3. adventi gyertyagyújtás

Mezőberényi Szlovákok Szervezete, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a mezőberényi három történelmi egyház négy gyülekezetének szolgálatával a 14. adventi gyertyagyújtásra várja Önöket négy héten át a Kossuth térre.

Advent harmadik vasárnapja:

2022. december 11. 16 óra


Mit süssünk, mit főzzünk az ünnepekre? – receptes füzeteink

Az Orlai ház az ünnepi készülődésben szeretne segíteni a háziasszonyoknak receptes füzeteivel. A „Nagymamáink sütötték” című receptgyűjtemény második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik kötete megvásárolható a művelődési központ információs pultjánál.

 


Segítsünk egy kabáttal!

VEDD, HORDD, hogy NE FÁZZ!

 Újra kihelyezésre került a Posta és az OTP Nyrt. közötti területre a kabátfogas, melyre civil szervezetek, elsősorban a Vöröskereszt és a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete helyez ki meleg ruhaneműt.


A Mécses a legjobb női munkahely

Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete megkapta a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) a „Legjobb női munkahely 2021” év különdíját, ezt 2022. december 2-án Budapesten Nelhübel-Oláh Henriette, az egyesület vezetője vette át.

 


A Mikulás Birodalom várja a kicsiket

A Mikulás Birodalom 2022. december 9-ig várja a gyerekeket minden nap 15-től 19 óráig a muzeális gyűjteményben. A hangulatos környezetben találkozhatnak a Mikulással, levelet írhatnak neki és azt be is dobhatják a postaládába. Az utolsó napon, december 9-én 17 órától a Mezőberényi Nagycsaládosok Egyesülete itt tartja meg a melegétel-osztást.  

 

 


A pálinkaverseny eredményhirdetése


Mikulás szoba

KEDVES mezőberényi GYEREKEK! Kedves Szülők!

2022-ben is megnyílik a MIKULÁS SZOBA, birodalom a Muzeális Gyűjtemény udvarán. (Fő út 1-3.)

NEMCSAK HÉTFŐN VÁRJUK ÖNÖKET, VÁRUNK BENNETEKET!


Malom-Fitness DSE sikere

Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult.


Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapján, 2022. december 4-én az Orlai ház a Kossuth téren, az árkádok alatt most is megrendezte hagyományos kézműves kirakodó vásárát, illetve a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Mezőberényi Szlovákok Szervezete is megtartotta az adventi gyertyagyújtást.

 


A jégen tartózkodás szabályai – rendőrségi felhívás

Ahogy a nyári fürdési idénynek megvannak az áldozatai, sajnos az előírások nem ismeretéből vagy be nem tartásából eredően a jeges vizek is szedik áldozataikat.


Rendőrségi hírlevél

 A Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igzagatóság Bűnmegelőzési Osztály "Ne dőljünk be a csalók trükkjeinek!" címmel hírlevelet küldött.

 


Idősek karácsonya Márióval




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK