A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 25. Országos Vadásznap

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

25. Országos Vadásznap

Nyomtatás
Létrehozva: 2017-08-30 11:46 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Egy különleges világ néhány pillanata Mezőberényben
….a vadászat jelene…….

 

 

Az utóbbi időben sokszor és sokat lehetett olvasni Mezőberényről, hiszen szinte az egész város a 25. Országos Vadásznapra készült, de legalábbis érintőlegesen beszélt róla. Mindenki tudta, hogy nagy dolog ez egy kisváros életében és egyben megtiszteltetés is. Felelősség is, hiszen az Országos Vadászkamara támogatása, a Békés Megyei Területi Szervezet bizalma első pillanattól meg volt. Mezőberényben eddig sem volt ismeretlen az összefogás, a civilek támogatása és erre most is lehetett alapozni. A Mezőberény Vadásztársaság, a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete, a Német Hagyományápoló Egyesület, a Color Fotó Club, önkéntesek és magánszemélyek álltak a rendezvény mögé. Emellett intézmények, cégek segítették igen komolyan a megvalósítást.

 

Tudtuk, azt is, hogy a rendezvény az első olyan esemény, mely hirdeti a 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítást. Az "Összeköt bennünket a vadászat múltja, jelene, jövője" mottó, melyet remélhetően tovább visznek öt éven keresztül az is Mezőberényből indult.

 

A közös összefogás eredménye aztán valahogy három nap lett:

 

Először a Liget előtt nőtt ki a fűből egy bála, mely később nyúllá változott, majd tábla került mellé, hogy hirdesse a közelgő eseményt. Közben a www.mezobereny.hu honlapon, a közösségi oldalakon, plakátokon, a városlakók írásos tájékoztatásával, a SPAR ablak dekorálásával jeleztük, hogy valami készülődik. Időközben további nyúl látványa várta a városba érkezőket. A főtér falára is felkerült egy színeiben feltűnő, ötletes molinó, mely a város arculatát tette mássá. Ezekben az elő munkákban az önkéntesek, segítő támogatók vettek részt. A szombati program mellett időközben egy nagyszabású vadgazdálkodási konferencia szerveződött péntekre, melyre közel 300 vadász, szakember jelentkezett. A terület neves szakemberei tartottak előadásokat, majd Hídvégi Béla PANTHEON –Díjas vadász tartott élménybeszámolót. A programok között szerepelt az I. Országos Vadász Ulti Bajnokság is. Pénteken 15 órától büszkén mondhatjuk, hogy a Muzeális Gyűjteményben egy rendkívüli, sok munkát magában rejtő kiállítást láthattak a látogatók. A megyei vadászok által összegyűjtött trófeák, kincsek mellett a Magyar Mezőgazdasági Múzeum biztosított 11 világrekord trófeát, mely a vadászoknak igazi csemege, a kívülállóknak különleges rácsodálkozás volt. Hihetetlen élmény volt a látvány, egy különleges világ egy momentuma. A péntek este már a Városi Ligetben érte a városba látogatókat és a Torony Band szolgáltatta a zenét. Ekkor már élt a Liget, a földből nőttek ki a sátrak. Közel 40 csapat, távoli megyéből érkezett vendég jelezte jelenlétét.

A szombati főzőversenyen indulás megkövetelte a csapatoktól az időben történő főzés megkezdését illetve népművészek, árusok, bemutatkozások sátor állítását.

A balesetmentes közlekedés biztosítása, a magas rangú vendégek fogadása és az utóbbi időben bekövetkezett események megkövetelték a szakszerű helyszíni biztosítást. A nagy meleg most nem annyira kedvezett a programoknak, hiszen a sátrak árnyéka sem jelentette a teljes megoldást. Az ünnepi programot, ahol zászlót egy mezőberényi fiatalember, Drenyovszki György hozta be, illetve a a Berény Táncegyüttes tagjai, megtisztelte jelenlétével többek között Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, Dr. Bitay Márton Örs a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, Szabó Ferenc , a Földművelésügyi Miniszter politikai fő tanácsadója, Főherceg Habsburg György,Gróf Wencheim László, Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Jámbor László az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlés elnöke, Dr. Polyák Zsolt, megyei rendőrfőkapitány, r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Dr. Kulcsár László, a MAGOSZ alelnöke, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke, Dr. Tirják László, a Körös - Maros Nemzeti Park igazgatója és több környező ország szakembere. A mezőberényi vadásznap egyik különlegessége, hogy ezen a napon lövészetet is láthattak az idelátogatók, mi berényiek pedig egy mezőberényi fiatalembernek is tapsolhattunk, Bálint Péternek, aki az előkelő III. helyet szerezte meg. A főzőversenyben is szép eredménnyel büszkélkedhettünk, hiszen a Mezőberény Vadásztársaság II. helyezett lett. A gyerekeket kézműves foglalkozás, zenés előadások, Maczkó farm és a Madarász-tanya lovagoltatása várta. A színpadon a Budapestről haza látogató Mezei Réka Léda művésznő köszöntötte a fellépőket és örvendeztette meg a berényieket jelenlétével. Büszkék lehettünk Berény Táncegyüttes és Mazsorett Együttes műsorára is. A Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete jól jelzi, azt az összefogást, mely az elején említve lett. Egy vad ötletet magukénak éreztek és megvalósítottak közel 100 segítővel. 70 méter őzgerincben sült süteménnyel megdöntötték a Magyar Rekordot és ezzel adóztak a vadászok ünnepének. Megtiszteltetés volt számukra, hogy Siklósi István polgármester mellett Dr Semjén Zsolt és Habsburg György főherceg vágta az első szeletet.

 

Szóval mondhatnánk, hogy ennyi, de a Hevesi Happy Band még rátett egy lapáttal és még egy jó hangulatú esti buli várta a jelenlévőket.

 

A kilátogató remélhetően jól érezte magát, megkóstolhatta a vadász ízeket, megcsodálhatta a vadászathoz köthető ruhákat, eszközöket és természetesen vásárfiát is vásárolhatott.

 

A harmadik nap a Madarász tanyán zajlott, ahol a lovaglás mellett megkóstolhatta a házi disznótoros falatokat, megnézhette a múzeumot és beszélgetve a tulajdonosokkal egy kerek egész, falusias, régi időket visszaidéző hangulatot élhettek át.

 

Szóval, talán ennyi, viszont említeni kell azokat a támogatókat, segítőket, akik kitűnőre vizsgáztak. Jöttek, ajánlották munkájukat, segítségüket, tették a dolgukat és ott voltak, pont akkor és ott, ahol kellett. Köszönet a teljesség igénye nélkül a polgárőröknek, a rendőrség munkatársainak, a biztonsági szakembereknek, de a sátorállító, faházat szétszedő, a szemetet szedő, az ebédet főző, a táblákat verő, a dekorációt készítő, az apró fácánokat kivágó fiataloknak, akik talán nem is gondolták, hogy munkájuk mennyire kellett, hogy a torta egésszé váljon.

 

Köszönjük és legyünk büszkék Mezőberényre, hiszen ez már biztos 2017. augusztus 26-án nálunk volt a 25. Országos Vadásznap, melyet vállaltunk, megvalósítottunk és a visszajelzések alapján méltó gazdái voltunk.

 

 

GALÉRIA

 

 

 


Cimkék: vadásznap  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK