A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tájékoztatása

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tájékoztatása

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-04-24 11:42 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

A Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításáról szóló 2018. évi CIII. törvény alapján a Nemzeti Eszközkezelő fizetési kötelezettségeinek eleget tevő bérlői a 2019. év során az alábbiakról dönthetnek:

 

  •  vagy rendkívül kedvező feltételek mellett, vételár kedvezménnyel egy összegben megvásárolják az ingatlant;

 

  • vagy hosszú távú részletfizetés mellett megvásárolják az ingatlant;

 

  • vagy továbbra is bérlők maradnak, a jelenlegi feltételek mellett.

 

 

Egyösszegű vásárlás esetén a vételár megegyezik a NET Zrt. által az ingatlanért fizetett korábbi vételárral, csökkentve a bérlő által 2018. december 31-ig megfizetett lakbér összegével. Egyösszegű vásárlás esetén a vételár - jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése mellett - további kedvezménnyel csökkenthető: Budapesten, a főváros agglomerációjában vagy megyei jogú városban a kedvezmény mértéke tizenöt százalék, más vidéki városban huszonöt százalék, egyéb településen harmincöt szárazlék. Az egyösszegű kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek.

 

Részletvétel választása esetén a jelenlegi bérleti díjnak megfelelő összeg törlesztésére van lehetőség, ami átlagosan havi 11.160 forint, de a részletek megfizetésének határideje nem haladhatja meg a 360 hónapot.

 

A tulajdonszerzés kapcsán felmerülő anyagi és eljárási kötelezettségeket az állam viseli.

 

A Nemzeti Eszközkezelő bérlői nyilatkozhatnak úgy is, hogy nem vásárolják vissza az ingatlant és továbbra is bérlők maradnak, változatlan bérleti díj megfizetése mellett.

 

A törvény értelmében a fenti lehetőségekről a Nemzeti Eszközkezelő 2019. március 31-ig értesítette ki a határozatlan bérleti szerződéssel rendelkező mintegy 32 ezer ügyfelét.

 

A Bérlőknek az értesítés kézhezvételét követő 60 napon belül - levében megküldött nyilatkozatok egyikét helyesen kitöltve - kell válaszolniuk megkeresésünkre. Amennyiben nem nyilatkoznak, akkor a jogszabályok értelmében 2019. július 1-től háromszoros bérleti díjat kell fizetniük.

 

Az ügyfelek nyilatkozattételének segítése céljából, és ezáltal a Kormány céljainak minél sikeresebb teljesülése érdekében a Nemzeti Eszközkezelő minden megyeszékhelyen ideiglenes jelleggel ügyfélszolgálati irodát hozott létre, amelyek kizárólagos feladata az ügyfelek tájékoztatása és segítése az ingatlanjuk visszavásárlásával kapcsolatos nyilatkozattétel és ügyintézés során.

 

Mivel az ügyfeleink által visszavásárolható mintegy 32 ezer db ingatlan területileg rendkívül szétszórtan, több mint 2.400 településen helyezkedik el, ezért keressük azokat a további lehetőségeket, amelyekkel hatékonyan tudnánk segíteni a bérlőinket abban, hogy - a szükséges nyilatkozatot helyesen kitöltve és időben visszaküldve - tudjanak élni a törvényben biztosított lehetőségeikkel.

 

 

Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

 

 

 

A Nemzeti Eszközkezelő bérlői számára közzétett figyelemfelhívás a cikk alatt letölthető.


Leírás Kategória Méret Letöltés
Figyelemfelhívás a Nemzeti Eszközkezelő bérlői számára Általános 52 Kb


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Farkas Kristóf és Gyönye Beáta

 

Pecze Péter és Dorozsmai Jozefina

 

Marhás Márk Róbert és Kótai Roberta Klaudia

 

Pálfi János és Kovács Anikó Mónika

 

Udvary Mátyás és Gönci Andrea

2020. június hónapban

 elhunytak

 

Farkas Ferencné szül. Rácz Ilona Mária (1941)

 

Jónás Károlyné szül. Rácz Ágnes Róza (1956)

 

Harmati Györgyné szül. Dusa Ilona (1931)

 

Vasas Pálné szül. Kocsik Ilona (1929)

 

Szekeres Sándor (1956)

 

Radványi Sándor Márton (1926)

 

Borgula Jánosné szül. Adamik Ilona (1940)

 

Sotusné Aranyosi Irén Hajnalka (1949)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok