A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-09-09 13:21 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

2019. szeptember 7-én Budapesten a Vigadóban és a Szent István Bazilikában megrendezett IV. Magyar Értékek Napjára a Települési Értéktár Bizottság elnöke, Körösi Mihály is meghívást kapott.

 

A mezőberényi Települési Értéktár Bizottság, Körösi Mihály képviselő, elnök, Kovácsné Nagy Krisztina és Kisari Miklós immár 6 éve dolgozik, munkálkodik a városlakókkal, intézményekkel, civilekkel együttműködve a helyi értéklista gazdagításában. Mezőberény város a 122 helyi érték mellett 6 megyei értékkel (Famíliatészta Kft. 4 terméke, Orlai életmű és a Bodoki Vízügyi Múzeum) is büszkélkedhet és javaslattal is élt már a nemzeti értéktár bizottság felé.

Elismerésként számtalan konferencián, kiállításon vettek részt, megyei, országos és határon túli rendezvényen, hiszen a Berényben végzett munkát jó példaként emlegetik. Valamennyi eseményen Körösi Mihály elnök úr képviselte a bizottságot, aki az értékfeltárásban és értékőrzésben elismerésre érdemes munkát végez és neve összecseng az értéktevékenységgel.

A kárpát-medencei magyar értékeket bemutató IV. Magyar Értékek Napja megrendezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának felelősségére. A program részeként a Szent István Bazilikában Ökumenikus terményáldás keretében a megyék és a külhoni magyarlakta régiók jellegzetes terményeit a felkért egyházi méltóságok megáldották és megszentelték. Ezek között volt a mezőberényi Famíliatészta Kft. 4 terméke is. A konferencián kiemelték, hogy Békés megye erős az értéktár kapcsán benyújtott pályázatokban, értéktári rendezvények szervezésében, és - beleértve Mezőberényt is, - kiemelkedő határon túli kapcsolatokat ápolnak.

A rendezvényen való részvétel elismerés Mezőberénynek, a helyi Értéktárnak, az értéktulajdonosoknak és köszönet ezért az értékajánlóknak, a helyi értékeket megbecsülő, elismerő városlakóknak.

 

 

 

GALÉRIA

 
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Farkas Kristóf és Gyönye Beáta

 

Pecze Péter és Dorozsmai Jozefina

 

Marhás Márk Róbert és Kótai Roberta Klaudia

 

Pálfi János és Kovács Anikó Mónika

 

Udvary Mátyás és Gönci Andrea

2020. június hónapban

 elhunytak

 

Farkas Ferencné szül. Rácz Ilona Mária (1941)

 

Jónás Károlyné szül. Rácz Ágnes Róza (1956)

 

Harmati Györgyné szül. Dusa Ilona (1931)

 

Vasas Pálné szül. Kocsik Ilona (1929)

 

Szekeres Sándor (1956)

 

Radványi Sándor Márton (1926)

 

Borgula Jánosné szül. Adamik Ilona (1940)

 

Sotusné Aranyosi Irén Hajnalka (1949)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok