A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-09-09 13:21 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

2019. szeptember 7-én Budapesten a Vigadóban és a Szent István Bazilikában megrendezett IV. Magyar Értékek Napjára a Települési Értéktár Bizottság elnöke, Körösi Mihály is meghívást kapott.

 

A mezőberényi Települési Értéktár Bizottság, Körösi Mihály képviselő, elnök, Kovácsné Nagy Krisztina és Kisari Miklós immár 6 éve dolgozik, munkálkodik a városlakókkal, intézményekkel, civilekkel együttműködve a helyi értéklista gazdagításában. Mezőberény város a 122 helyi érték mellett 6 megyei értékkel (Famíliatészta Kft. 4 terméke, Orlai életmű és a Bodoki Vízügyi Múzeum) is büszkélkedhet és javaslattal is élt már a nemzeti értéktár bizottság felé.

Elismerésként számtalan konferencián, kiállításon vettek részt, megyei, országos és határon túli rendezvényen, hiszen a Berényben végzett munkát jó példaként emlegetik. Valamennyi eseményen Körösi Mihály elnök úr képviselte a bizottságot, aki az értékfeltárásban és értékőrzésben elismerésre érdemes munkát végez és neve összecseng az értéktevékenységgel.

A kárpát-medencei magyar értékeket bemutató IV. Magyar Értékek Napja megrendezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának felelősségére. A program részeként a Szent István Bazilikában Ökumenikus terményáldás keretében a megyék és a külhoni magyarlakta régiók jellegzetes terményeit a felkért egyházi méltóságok megáldották és megszentelték. Ezek között volt a mezőberényi Famíliatészta Kft. 4 terméke is. A konferencián kiemelték, hogy Békés megye erős az értéktár kapcsán benyújtott pályázatokban, értéktári rendezvények szervezésében, és - beleértve Mezőberényt is, - kiemelkedő határon túli kapcsolatokat ápolnak.

A rendezvényen való részvétel elismerés Mezőberénynek, a helyi Értéktárnak, az értéktulajdonosoknak és köszönet ezért az értékajánlóknak, a helyi értékeket megbecsülő, elismerő városlakóknak.

 

 

 

GALÉRIA

 
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. október hónapban

házasságot kötöttek

 

Vrbovszki Gábor György és Kovács Nikolett

 

Süveges Tibor és Szabó Szilvia

 

Paluska Mihály és Dombi Beáta Vivien

 

Adamik Zoltán és Dósai Márta Lívia

 

Varga Ferenc és Vértes Katalin

 

Kovács Dániel és Babinszki Gabriella

 

Grim Ferenc és Marsi Kinga

 

Szász Zoltán és Váradi Marianna Beáta

 

Knyihár András Zoltán és Horváth Katalin

 

2019. október hónapban

 elhunytak

 

 

Kovács Egon (1952)

 

Hajkó Jánosné szül. Oláh Mária (1933)

 

Dósai János Mihály (1955)

 

Egeresi János (1968)

 

Beinschródt Mártonné szül. Bacsó Zsuzsanna (1935)

 

Székely Sándorné szül. Dombi Julianna Zsuzsanna (1948)

 

Petri Zsolt (1995)

 

Juhász Józsefné szül. Plavecz Zsuzsanna (1929)

 

Oláh János (1938)

 

Winter András (1951)

 

Szabó István (1943)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok