A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Értékek mentén Mezőberényben

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Értékek mentén Mezőberényben

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-02-10 07:57 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

A Települési Értéktár Bizottság 2020. február 7-én a Városházán látta vendégül az értéktulajdonosokat illetve ajánlókat, készítőket. A megjelenteket Siklósi István polgármester és Körösi Mihály az Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte, és jelen volt Kisari Miklós az Értéktár Bizottság tagja is.

 

Köszöntőjükben hangsúlyozták, hogy Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én a megyében elsőként hozta létre a Települési Értéktár Bizottságot kormányzati kezdeményezés nyomán, és alapította meg a város értéktárát. A megalakulás óta több mint 120 érték került felvételre, pályázatok, kisfilm, rendezvények, rendezvényeken való részvétel, kiállítások kerültek megrendezésre. A város büszke az összeállított értéklistára, melynek létrejöttéhez a jelenlévők nagyban hozzájárultak. A találkozón levetítésre került a 2019. év augusztusában megrendezett értéktár kiállításról készült kisfilm, mely összefoglalója volt az elmúlt évek értékmegőrző munkájának, mutatója e munka értékének. A találkozón kerültek átadásra a 2019. szeptember 7-én, Békéscsabán megrendezett Megyenapon átvett helyi értékekért járó oklevelek, melyek munkájukért, ajánlásaikért a jelenlévőket illetik.
A bizottság megköszönte többek között a jelenlévő Benyovszki Mihálynak az értéktárat gazdagító tevékenységét, azt a példaértékű munkát, amit az elmúlt évben végzett a 16 benyújtott értékajánlással. Az általa készített Bodoki Vízügyi Múzeum megyei érték lett. Az értéktárhoz kapcsoló tevékenységéért pedig köszönet illeti Vrbovszki Pált és a KTV Stúdió munkatársát, Vrbovszki Szabolcsot.
Köszönjük a jelenlévők, az ajánlók és mindazok munkáját, akik hozzájárultak a megyében elsőként alakult bizottság elért eredményéhez és ahhoz, hogy Mezőberény büszke lehessen gazdag értéktárára, számtalan értékére, múltja és jelene értékeire.

 

 

GALÉRIA

 

 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK