A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Körös Parti Piknik

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Körös Parti Piknik

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-08-31 14:33 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Nagy meleg, erős szél és gyönyörű sárkányok a levegőben volt a jellemző a délutánra.

A Spektrum Alapítvány az EFOP-1.2.11-16-2017-00002 számú „A város a Tiétek, a város Értetek program keretében augusztus 30-án Körös parti Piknik címmel a Körös parton  szervezett programot résztvevő fiatalok, önkéntesek közreműködésével. A természetes környezetben a jó levegőn megtartott program fő eleme a sárkányeregetés volt és minden ehhez kapcsolódva, mely az egészséges életmóddal van kapcsolatban.

 

A szinte elviselhetetlen meleg ellenére családok, barátok látogattak ki a Körös partjára.

 

Pálenkás György és neje sárkányeregetést és bemutatót tartott a gátoldalon, majd készíthettek is az érdeklődők. Fábián Zsolt papírsárkányokat segített készített, de kész sárkányokat is kipróbálhattak az eregetni vágyók. A gyermekeknek napernyők igyekeztek árnyékot biztosítani és a gyümölcs és Csávás-féle gyümölcslé ontani a szomjat. Természetesen a játékok, a tetkókészítés, rajzolás, a szlovákok népi játékai, a vadászok bemutatója is kikapcsolódást nyújtott. Rácz János amatőr festő munkáját pedig alkotás közben láthatták az érdeklődők a Körös parton. A meleg ellenére a gyümölcs mellett, könnyű finomságot kóstolhattak az eregetők. A Nyeregben Alapítványnak, Henger Péternek és Hegedűs Andrásnak köszönhetően a Kereki túra is megvalósult és a Bodoki Vízügyi Múzeum látogatása. Sajnos a szél, mely kedvezett a sárkányoknak, nem kedvezett a hőlégballonnak és csak későbbi időpontban tud majd megvalósulni. A hagyományteremtés szándékával most megszervezett rendezvény keresi helyét, hiszen a jövőben is szeretnénk megrendezni arra alkalmas helyen, természetes környezetben. A pályázat lehetőséget nyújtott arra, hogy elinduljon egy ilyen jellegű program. Köszönet a rendezvényen közreműködőknek: Mezőberényi Vadásztársaság, Kovács László és Hegedűs Ágnes, az Alföld Turista Egyesületnek- Savoltné Földesi Zsuzsanna és Zolnai Györgyné, Nyeregben Alapítvány, Henger Péter, Földesi Ernő, az Esély Otthonos fiatalok, Pallag Péter.
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. augusztus hónapban

házasságot kötöttek

 

Gulyás Endre Roland (Mezőberény) és Gurmai Katalin (Mezőberény)

 

Csikós Patrik (Mezőberény) és Hidvégi Mária (Mezőberény)

 

Váradi János (Kamut) és Csomós Erzsébet (Kamut)

 

Halász Máté (Mezőberény) és Schön Noémi (Mezőberény)

 

Földesi Balázs (Igrici) és Vékony Ilona (Mezőberény)

 

Várhegyi Mihály (Mezőberény) és Kovács Hajnalka (Mezőberény)

2020. augusztus hónapban

 elhunytak

 

Ráksi Ferenc Zoltán (1955)

 

Pap Károlyné (1941)

 

Tóth János (1928)

 

Katona Lajos (1952)

 

Burai Sándor (1977)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok