A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Nyári Napközis Tábor

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Nyári Napközis Tábor

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-08-01 10:59 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Városi Humánsegítő és Szoc. Szolgálat

 

Játék,

élmény,

kikapcsolódás...

 

 

... Nyári Napközis Tábor

 

A Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata a Spektrum Alapítvánnyal közösen már több éve szervezi meg nyári napközis táborát, mely színes programjaival ebben az évben 29 elsősorban hátrányos helyzetű gyermek számára nyújtott önfeledt kikapcsolódásra, tartalmas időtöltésre lehetőséget a nyári szünidőben. 

A programokkal igyekeztünk olyan értékeket közvetíteni a gyermekek számára, amelyek pozitív hatással vannak személyiségük fejlődésére, erősíti önbizalmukat és fejleszti kreativitásukat. Ehhez ideális helyszínt biztosított a Madarak Háza.

Idén sem maradhatott el a kötelező balesetvédelmi oktatás, melyet Jozaf Csaba tartott. Interaktív előadása során hívta fel a gyermekek figyelmét a környezetben fellelhető veszélyekre és a balesetek megelőzésének lehetőségeire. A résztvevők számára nagy élményt jelentett a néptánc, melyet a Leg a Láb Alapfokú és Művészetoktatási Intézmény adott ízelítőt.

Csipke Ferenc tűzoltóparancsnok vezetésével megnézhettünk egy igazán színvonalas bemutatót a tűzoltóságon. A gyermekek egészen közelről megtapasztalhatták a tűzoltási technikák egy- egy mozzanatát.

A Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Egyesület tagjainak bemutatója minden gyermekre nagy hatást gyakorolt, az egyesületi tagok közös játékra is hívták a táborozókat.  A gyermekeket lenyűgözte és lázba hozta a tizenéves fiatalok bemutatója, amelynek végén ők maguk is megtanulhattak egy-két botforgatásra technikát.

A hét egyik legizgalmasabb programjaként Gyulára, egy kötélpályával, tó feletti csúszdával, falmászási lehetőséggel, golfpályával, ügyességi játékokkal felszerelt Kalandparkba tettünk kirándulást. Ez a nap igazi erő és bátorság próba volt. Szinte kivétel nélkül mindenki – kicsi és nagy - megküzdött saját fizikai gátjaival, félelmeivel. A magasban nem volt erős vagy gyenge, mindenki megtapasztalhatta az egymásrautaltság érzését. Megható volt látni, hogy az a gyermek, aki az egyszerű hétköznapokban iskolai magatartási problémákkal vagy erős önbizalomhiánnyal küzd, ebben a helyzetben, milyen határozott, fegyelmezett és példaértékű önzetlenséggel segíti újonnan szerzett barátját.

A tábor záróprogramjaként a Nyeregben Alapítvány jóvoltából lovaskocsikázhattunk a Köröshöz, majd a Madarász tanyán fogadtak bennünket egy kis lovaglásra és játékra.

A táborban napi háromszori étkezést biztosítottunk a gyermekek számára, az adományok azt is lehetővé tették, hogy a résztvevők kisebb ajándékkal térhettek haza. A csomag iskolai felszerelést, játékot és csokoládét tartalmazott.

A vidám hangulatban együtt töltött napok, az újonnan szövődött barátságok megnehezítették az elválást.  A gyermekek hosszasan búcsúzkodtak, jó érzés volt, hogy előre jelezték: „Jövőre találkozunk!”.

Úgy gondoljuk, hogy ez a néhány tartalmas, élményekben gazdag nap maradandó emléket jelent azoknak a gyermeknek, akiknek családi körülményeik miatt nincs lehetőségük nyaralásra. Továbbá az elfogadó közösségben eltöltött néhány napban átélhették az összetartozás érzését is.  Az elmúlt napokban közelebb kerültünk hozzájuk, így reményeink szerint a kialakult bizalmi kapcsolat jó alapja lehet az év közbeni közös munkánknak is.

A tábor létrejöttét számos szervezetnek és magánszemélynek is köszönhetjük, így ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik önzetlen támogatásukkal és munkájukkal hozzájárultak a tábor megvalósításához és a gyermekek önfeledt kikapcsolódásához:

Mezőberény Város Önkormányzata, Jozaf Csaba egyéni vállalkozó, Leg a Láb Alapfokú és Művészetoktatási Intézmény, Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Egyesület, Varga Bálint-vállalkozó, GÖSSER Internet Kávézó és Pizzéria, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, K&H Bank Mezőberényi Fiókja, Tóth János vállalkozó, Orlai Petrics Soma Kulturális Központ munkatársai, Nyeregben Alapítvány, Bartó Györgyné és családja, Berény Édesség Bt., Kruzics Papír Kft..

 

Bessenyeiné Papp Kitti és Hengerné Bartó Edit

családgondozók

 

Események Képekben


 


Cimkék: nyár  tábor  játék  szünidő  MadarakHáza  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK