A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Cseppnyi Önbizalom Program

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Cseppnyi Önbizalom Program

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-03-12 15:00 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


MÁR 3. ÉVE INDUL ÚTJÁRA A CSEPPNYI ÖNBIZALOM PROGRAM

 


 

A méltán sikeres Cseppnyi Önbizalom- Kontinencia Betegedukációs Program megkezdi harmadik évi munkáját! Az elmúlt két év sikereinek köszönhetően a program tovább folytatódik idén is. 2014 márciusában országszerte ismét több mint 200 háziorvosi rendelőben, Békés megyében 13 praxisban várják a vizelettartási zavarok témájában az érintetteket és az érdeklődőket.

 

Az elmúlt két év sikerének köszönhetően a program szervezői úgy döntöttek, hogy idén is folytatódik a Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs program.

 

A siker kulcsa, hogy a vizelettartási panaszokban leginkább érintett, 45-65 év közötti nőket szólítja meg a háziorvos és a háziorvos mellett tevékenykedő szakdolgozó. A praxisok kiemelt szerepet vállalnak ugyanis az inkontinencia ellátásban, hiszen ők fedezik fel a sokszor titkolt panaszokat. Az eddigi tapasztalatok alapján a hölgyek legszívesebben a szakdolgozóknak mondják el, ha vizelettartási panaszuk van, hiszen velük bizalmasabb kapcsolatban vannak.

A megfelelő célcsoport kiválasztásának, a kulcsszereplő háziorvosi praxisoknak és az érintettek érdeklődésének köszönhetően elmúlt két évben kiemelkedően nagy volt a programban résztvevők száma (több mint 35000 fő), ugyanis a praxisok által meghívott hölgyek 38%-a jött el a személyesen is a tanácsadásra.

 

A szervezők bíznak abban, hogy idén is hasonlóan szép eredményekkel sikerül zárni a programot, hiszen a két év alatt összesen 350 háziorvos részvételével zajló program most még 220 új praxissal bővül.

 

A program részletei, valamint a programhoz csatlakozó háziorvosi praxisok megtalálhatók a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon.

 

Békés megyében résztvevő háziorvosi praxisok

 

Orvos neve

Megye

Település

Praxis címe

Dr. Eleso Adenrele

Békés

Battonya

Fő u. 76.

Dr. Túri Klára

Békés

Békéscsaba

Kazinczy u. 8.

Dr. Klára Géza

Békés

Békéscsaba

Árpád sor 6.

Dr. Nyilas Ildikó

Békés

Doboz

Hunyadi tér 5.

Dr. Petrovics Hajnalka

Békés

Gyula

Laktanya u. 4.

Dr. Magyar László

Békés

Mezõberény

Győri J. u. 14.

Dr. Balázs Sándor

Békés

Nagyszénás

Március 15. tér 8.

Dr. Krajczár István

Békés

Orosháza

Szabó D. u. 28.

Dr. Soós Tibor

Békés

Orosháza

Szüret u. 2.

Dr. Loboda Fábián

Békés

Orosháza

Szent István u. 25.

Dr. Füzi Imre

Békés

Tótkomlós

Fő u. 2.

Dr. Machnicz András

Békés

Tótkomlós

Fő u. 2.

Dr. Juhász Lajos

Békés

Vésztõ

Kossuth L. u. 42.

 

 

 

Háttérinformációk:

 

Az inkontinencia az érintettséget figyelembe véve népegészségügyi probléma, hiszen a vizelettartási zavarok a lakosság mintegy 6,5 százalékát érintik és a népesség öregedésével folyamatosan nő az inkontinensek száma. Bár közel annyi ember érintenek ezek a panaszok, mint a szénanátha, mégis keveset beszélünk róla.

A tájékozatlanság vagy a nem megfelelő inkontinencia ellátás azonban nagymértékben rontja a betegek életminőségét, elszigeteli őket a társadalomtól és a betegellátás költségét is jelentősen növeli. Ezért csak az inkontinenciát teljes módón és megfelelően kezelő módszerek teszik lehetővé a rehabilitációt, biztosítják az elfogadható életminőséget, amelyhez a legtöbb esetben szakértői segítség szükséges.

 

Éppen ezért az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. együttműködésében megvalósuló Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program az idei évben is lehetőséget kínál arra, hogy a problémában érintettek eljuthassanak egy olyan szakemberhez, aki megfelelő tájékoztatással szolgálhat a vizelettartási zavarról és az adott esetben szóba jöhető kezelési lehetőségekről.

 

Az Országos Alapellátási Intézetről

Az Országos Alapellátási Intézet az alapellátás (háziorvosi, házi gyermekorvosi, iskolaorvosi, védőnői szolgálat és a beteg otthonában nyújtott ápolási szolgáltatás) szervezési-módszertani, tudományos-kutató, gyógyító-megelőző intézménye. A népegészségügyi programmal összhangban célja a lakosság egészségi állapotának javítása, a népességet leginkább veszélyeztető betegségek visszaszorítása, a halálozások számának csökkentése, demográfiai helyzetünk javítása. Segíti az egységes, egyenlő és hatékony megelőző, gondozó és rehabilitációs tevékenységet. Alkalmazza és támogatja az Egészségügyért Felelős Államtitkárság vonatkozó iránymutatásait, együttműködik a megfelelő szakhatóságokkal és a szakfelügyeleti szolgálattal. Regionális központjain keresztül kapcsolatot tart minden alapellátási egységgel. Regionális központjain keresztül kapcsolatot tart minden alapellátási egységgel.

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

A 2004-ben alapított Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) jelenleg az egyik legnagyobb létszámmal rendelkező és legtöbb szakterületet magába foglaló szakmai kamara. A MESZK a szakdolgozói hivatás gyakorlásával összefüggő ügyekben képviseli és védi a szakdolgozók jogait, valamint képviseli a szakdolgozói kart a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekben. Legfontosabb célja, hogy szakmai és etikai támogatást nyújtson a folyamatosan önállóvá váló szakterületek dolgozóinak. Kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a Kamara társadalmi szerepének és súlyának megfelelő mértékben járuljon hozzá az egészségpolitika alakulásához, és ezen keresztül a lakosság egészségügyi ellátásának javításához.

 

Az SCA-ról

Az SCA egy nemzetközi higiéniai termék és papírgyártó vállalat, mely személyi higiéniai termékeket, higiéniai papírtermékeket, csomagolóanyagokat és papír alapanyagú termékeket állít elő. A cég higiéniai portfóliója olyan nemzetközileg ismert márkákat vonultat fel, mint a TENA és a Tork, illetve regionálisan jól ismert neveket is tartalmaz, mint például a Tempo, a Zewa, a Velvet, a Libero, a Libresse és az Edet. A vállalat a személyre szabott ellátás és a fenntartható fejlődés élharcosa és mint ilyen, világszerte minden üzleti területén elismerésnek örvend.

 

További sajtóinformáció:

Nagy Ákos

VM.komm Kommunikációs Tanácsadó iroda

Tel: (1) 350-6951, 20/933-1801

E-mail: nagy.akos@vmkomm.hu


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok