A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - III. Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, a nőkért

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

III. Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, a nőkért

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-09-29 11:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2014. szeptember 28-án került sor a III. Rózsaszín sétára Mezőberényben, a mellrák elleni küzdelem jelképeként.


 

Dr. Bak Mihály szobránál, Dr. Kovács József nyugalmazott háziorvos emlékezett az orvosra, a gyógyítóra, majd az elmondott gondolatok, szavak után a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés koszorúit, virágait. A koszorúzás után a több száz résztvevő rózsaszín léggömbökkel tette meg az utat a Városi Ligetig. A séta célja, hogy a társadalom figyelmét az egészséges életmód, a stressz helyes kezelése és a megfelelő táplálkozás révén a mellrák betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét. Ennek jegyében csatlakozott az országos programhoz a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete is immár harmadik alkalommal. A sétát Szekeres Józsefné alpolgármester, Kovács Edina képviselő és Winter Ilona válogatott kosárlabdázó vezette. Szekeres Józsefné alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy az idejében felfedezett mellrák gyógyítható, fontos az önvizsgálat, a megelőzés. Winter Ilona, válogatott kosaras azt hangsúlyozta, a betegség megelőzésben nagyon fontos szerepet kaphat a mozgás, Kovács Edina képviselő pedig azt, hogy Magyarországon talán nincs is olyan család, amelyet ne érintett volna a betegség és mennyire fontos a támogató segítség. Megható pillanatok voltak, amikor gondolataik megosztása után – az összefogás jelképeként - kötötték fel a résztvevők a kicsiny szalagokat a közös léggömbre, majd a több száz léggömb a levegőbe ereszkedett. A rendezvényt megtisztelte Siklósi István polgármester és Varsányi Dorottya a Magyar Rákellenes Liga munkatársa is. Köszönet a séta résztvevőinek, segítőknek, a Polgárőröknek, hogy jelenlétükkel támogatták a rendezvény sikerét.

Az alapszervezet rendezvénye után „Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek „programhoz csatlakozva az érdeklődők "25 éve város Mezőberény" címmel Mórocz Tibor és Virág Mihály kiállítását tekinthették meg a Madarak Házában, továbbá megkóstolhatták a települési értéktárából is ismert Adamik-féle házikolbászt. A vasárnapi program a Sógorok és Takács Nicolas koncertjével ért véget.

 

 

K É P G A L É R I A

 

 

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK