A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény Értéktára is bemutatkozott Dobozon

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Mezőberény Értéktára is bemutatkozott Dobozon

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-12-12 12:45 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2014. december 11-én, a Nemzeti Művelődési Intézet a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény és a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV.16.) Korm. rendelet kapcsán Szakmai műhely az értékgyűjtő munka jegyében címmel szakmai napot szervezett Dobozon.


 

Köves Mihály, Doboz Nagyközség Polgármesterének köszöntője után a Földművelésügyi Minisztérium szerepe az értékgyűjtő munkában címmel  Czakó Nikolett, a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztályának kommunikációs referense tartott előadást. Az eseményre felkérést kapott Siklósi István, városunk polgármestere is, aki a Mezőberényben végzett, a megyében is az elsők között elkezdett értékteremtő munkáról tájékoztatta a jelenlevőket. Ezután  Hidvégi Julianna, a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár vezetője  beszélt gyakorlati tapasztalatairól, majd Bíró Anna a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Nógrád megyei referense "8 falu kincse - értéktár munka Nógrád megyében„ címmel osztotta meg gondolatait.

 

Az előadások után műhelymunka keretében ötletek kerültek felvázolásra, és ezek gyakorlati hasznosítására tett javaslatot a csoport. A szakmai műhelymunkát Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Békés megyei referense vezette.

 

A Mezőberényi Települési Értéktár bemutatóját a felvett és a döntésre váró gasztronómiai értékeinek kóstolója tette teljessé. Köszönet: Tánczos Imrének (Tópart Vendéglő) -Berényi becsinált leves-, Papp Editnek és Adamik Jánosnak -Adamik-féle mezőberényi házikolbász-, Tóth Jánosnak – Tóth szóda-, Kis Sándornak-Mezőberényi savanyúság és a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének -mákos guba, háziszappan- a támogatásért.

 

 

K É P G A L É R I A


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Rác Roland és Burai Georgina Andrea

2019. november hónapban

 elhunytak

 

Lestyán Ágnes (1964)
 
Dvoreczki Mária (1934)
 
Frey Mártonné szül. Olej Zsuzsanna (1933)
 
Kertész Lajos (1944)
 
Balog András ( 1947)
 
Bleyer József Lajos (1943)
 
Mezei Athanáz Józsefné szül. Nagy Krisztina (1936)
 
Várhegyi Ferenc (1958)
 
Cservenák Györgyné szül. Király Erzsébet (1936)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok