A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Újabb mezőberényi kajakos sikerek

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Újabb mezőberényi kajakos sikerek

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-07-02 09:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A Központi Sportiskola (KSI) gyomaendrődi tagozata újabb versenyeken valamint egy egyhetes edzőtáborozáson vett részt.

A gyomai csapat, így a két mezőberényi kajakos lány a szlovákiai Komárnoban vett részt egy meghívásos nemzetközi versenyen. Wágner Anna, ahogy már megszokhattuk tőle, aranyérmes lett. Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt! Sági Aliz két futamban is rajthoz állhatott, és egy szintén előkelő ötödik valamint egy hatodik helyezést ért el. 


Az eredmény értékét növeli, hogy Alíz idősebb versenyzők között állt rajthoz. Gratulálunk a két lánynak! Már nemcsak Magyarországon, hanem „külföldön” is hallhatjuk a nevüket, öregbítik Mezőberény hírnevét.

Szlovákiából hazaérkezve máris edzőtáborba utaztak a lányok. Aliz és Anna Dömsödön töltött el egy hetet, ahol gyomaendrődi, valamint budapesti sporttársaikkal edzőtáboroztak. Mindketten a július végi országos bajnokságra készülnek, ennek jegyében végeztek kemény edzéseket, melyeknek biztosan meglesz az eredménye. Főleg, ha a két lány kitartását, szorgalmát és akarat erejét is figyelembe vesszük.

Az edzőtáborból hazaérkezve máris újabb versenyen álltak rajthoz a mezőberényi lányok. Békésszentandráson rendezték meg a Régiós Eszkimó Indián Bajnokságot. Ezen a versenyen nemcsak a „kajaktudás” számít, hanem ügyesnek, erősnek és állóképesnek is kell lenni a fiatal bajnokjelölteknek. A 9 – 13 év közötti sportolók először célba dobnak, ahol értékes másodperceket lehetett nyerni vagy veszteni, majd nyújtón húzódzkodnak. E két versenyszám pontjai alapján beállított sorrendben állnak a futás rajtvonalához. A legjobb legelöl, a többiek a pontokból számolt másodpercek alapján egymást követően rajtolnak. 1500 méter lefutása után azonnal kajakba kell ugrani, és 2000 métert kell szlalomozva lekajakozni. Sági Aliz és Wágner Anna ezen a versenyen is bizonyított. Annától lassan nem is lehet mást várni, ismét győzött, a dobogó legfelső fokára állhatott. Aliz a szintén dobogót érő harmadik helyen ért célba, így bronzérmet akasztottak a nyakába. Mindkét lány szépen és eredményesen versenyzett. Joggal lehetnek büszkék rájuk a mezőberényi lakosok.

Egy hét gyomaendrődi nyugodt felkészülés után újabb békésszentandrási verseny következett, a Simon Fiala Emlékverseny. Hogy ne legyen unalmas a versenyszezon, ezúttal páros kajakban állt rajthoz Anna és Aliz.  Menetrendeszűen jött is a siker. Nem találtak legyőzőre, hatalmas előnnyel futottak be a célba. Megérdemelt birtokosai lettek az újabb aranyéremnek.

A békésszentandrási versenynek más apropója is volt. A versenyen első ízben álltak rajtvonalhoz a KSI Gyomaendrőd új kajakosai, akik Annáékhoz hasonlóan mezőberényi fiatalok. A gyerekek a KSI legutóbbi általános iskolai toborzása után jelentkeztek kajakozni. Remélhetőleg nemsoká ők is Annához és Alízhoz hasonló szép eredményeket fognak elérni, és ők is tovább viszik Mezőberény hírnevét. A Mezőberényi Általános Iskolában tartott toborzáshoz segítséget nyújtott Öreg István Főigazgató úr, Mezeiné Szegedi Erzsébet Főigazgató helyettes, Mihalik Árpádné a felsős tagintézményből, valamint a segítőkész pedagógusok.

Az újdonsült mezőberényi kajakosok eredményei a Simon Fiala Emlékversenyről:

Tóth Sára 2. hely, Gergely Zoé 3. hely, Illyés Inez 6. hely, Jenei Jázmin 6. hely, Barna Gergő 6. hely, Konyecsni Milán 7. hely, Matajsz Mirtill 3. helyet ért volna el, de sajnálatos módon a cél előtt beborult, így sajnos nem kapta meg a bronz érmét a versenyen. Az újdonsült versenyzők minden gratulációt megérdemelnek!

 

 

 

A teljes fotóért kattintson a képre!


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK