A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Töltött Káposzta Fesztivál ötödször

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Töltött Káposzta Fesztivál ötödször

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-09-19 22:38 | Szerző: OPSKMM.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Töltött Káposzta Fesztivál mindig jó alkalmat teremt Mezőberényben az együttlétre, baráti, egyesületi, munkahelyi közösségek találkozására. A fesztivál előestéjén, 18-án, a városházán Értéktár, turizmus,településfejlesztés, gazdaságfejlesztés, marketing címmel megrendezett szakmai napon találkoztak a térségi önkormányzatok, civilek, termelők, vállalkozók, turisztikai szolgáltatók.
 Siklósi István, Mezőberény polgármestere köszöntőjét követően Gyebnár Péter, az MNVH Békés megyei referense beszélt az előttünk álló időszak pályázati lehetőségeiről. Kihangsúlyozta az együttgondolkodás, együttműködés fontosságát. Körösi Mihály, képviselő, a Települési Értéktár Bizottság elnöke bemutatta a helyi bizottság munkájának eredményét, a több mint hetven értéket tartalmazó települési értéktárat. http://www.mezobereny.hu/s/hir/972/Telepulesi-Ertektar
Kovácsné Nagy Krisztina, a Famíliatészta Kft. marketing vezetője, a Települési Értéktár Bizottság tagja a termék piacra juttatásának útjáról, módjáról, szakmai kihívásairól beszélt.Dr. Balázsi Károly település- és közösségfejlesztő az együttműködésről, a – látszólag akár eltérő tevékenységű - szervezetek kapcsolódási lehetőségeiről, hasznosságáról, település-, közösségfejlesztő hatásáról osztotta meg nézeteit a szakmai nap résztvevőivel. Siklósi István a konferencia zárásaként hungarikum klub megalakításának lehetőségét vetette fel, kérte a résztvevőket, jelezzék részvételi szándékukat. 
Ezt követően Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács ajánlotta a résztvevők figyelmébe a helyi termékekből, alapanyagokból készült ételkóstolót.

KÉPEK


A Töltött Káposzta Fesztivál 2015-ben ötödszörre került megrendezésre a amely mára - megtartva az ötletgazdák, szervezők eredeti elképzelését: a háromnemzetiségű település sokszínű gasztronómiájának bemutatása-, kiegészült a város, a térség értékeit, kézműves hagyományait felvonultató bemutatóval és vásárral. A látogatók egész nap kóstolhatták, vásárolhatták a helyi termékeket, mézet, sajtot, gyönyörködhettek a kézműves portékákban.
A hetvennél több értéket tartalmazó Települési Értéktár anyagából álló, folyamatosan bővülő kiállítás egész nap várta a látogatókat az OPSKK Muzeális Gyűjteményében.

Ismét a Kézenfogva Futással kezdődött a nap, az ünnepélyes megnyitót követően a főzőcsapatokat és az érdeklődőket helyi művészeti, sport csoportok, fellépők, neves előadók produkciói szórakoztatták. 
A rendezvény a főzőverseny eredményhirdetésével zárult, ahol nem csak az ételeket, hanem az igényes, ízléses és igen ötletes dekorációt is pontozta a zsűri. Az emléklapokat és díjakat Nagy Ferenc, a Baráti Egylet Mezőberényért egyesület elnöke és városunk polgármestere adták át a résztvevő csapatok képviselőinek.

Főzőverseny eredményei:

1. Mezőberényi Motorosok Baráti Köre

2. Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete

3. Német Hagyományápoló Egyesület

Különdíj: Matrjoska - Békéscsaba

Dekorációs verseny:

1. Malom Fittnes DSE

2. Mezőberényi Szlovákok Szervezete

3. Közösségi Misszió

KÉPEK
 


Cimkék: rendezvény  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. július hónapban

házasságot kötöttek

 

Mircsóf Tihamér (Mezőberény) és Kiss Éva Adrienn (Mezőberény)

 

Bánfalvi Roland (Mezőberény) és Bobály Katalin (Mezőberény)

 

Ramos József (Mezőberény) és Herczeg Katalin Tünde (Mezőberény)

 

Fábián Balázs Pál (Mezőberény) és Megyeri Kitti (Mezőberény)

 

Balog Péter Attila (Mezőberény) és Hrabovszki Kitti (Mezőberény)

 

Bési István (Murony) és Zsiga Margit Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Benyovszki Róbert (Mezőberény) és Koloh Nóra (Mezőberény)

 

Szabó Sándor (Mezőberény) és Nyerlucz Ilona (Mezőberény)

 

Kozma Dániel (Mezőberény) és Hoffmann Márta (Mezőberény)

 

Varga Péter (Mezőberény) és Kovács Anita (Mezőberény)

2020. július hónapban

 elhunytak

 

Prorok Jánosné (Cservenák Ilona) (1924)

 

Benyovszki Pál (1947)

 

Nagy János (1958)

 

Schmidt Mártonné (Adamik Mária) (1931)

 

Kurucz Gergelyné (Imre Magdolna) (1936)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok