A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - MagyarBrands díjat kapott a Família tészta márka

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

MagyarBrands díjat kapott a Família tészta márka

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-10-06 16:13 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Gazdaság
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A MagyarBrands Szakértői Bizottsága immár hatodik éve díjazza az általuk jelölt, illetve a pályázati rendszer során, valamint a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett országos fogyasztói kutatás alapján a kiválasztott magyar vonatkozású márkákat.


A Famíliatészta Kft. részére, a KutatóCentrum által végzett reprezentatív fogyasztói felmérés szerint márkaismertség tekintetében a hazai gyártók közül a Família tészta a három legismertebb márka közé tartozik. Az 1000 fő megkérdezésével készült kutatás eredménye a pályázat része volt, ami bizonyára hozzájárult a díj elnyeréséhez. A szempontok figyelembevételénél idén a bizottság először a tulajdon, a foglalkoztatás és az identitás alapján választotta ki az értékelésben szereplő brandeket, majd ezután határozta meg a márkaérték pontszámát.

A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás 43 főt foglalkoztat, 45-féle száraztésztájával az egyik legnagyobb termékportfolióval rendelkező szereplő a hazai száraztészta piacon. A társaság az innovatív termékfejlesztései mellett (pl.: kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta, Sporttészta) igyekszik megőrizni a magyar hagyományokat, a régi idők házi ízeit és formáit.

A KutatóCentrum által megkérdezett 1000 fő 18-65 évesekből, azon belül 400 vásárlásért felelős nőből állt. A kutatás azt vizsgálta, hogy a magyar lakosság a megadott listából: mely hazai tésztamárkákat ismeri, melyekről hallott leggyakrabban, melyeket fogyasztja, vásárolja rendszeresen, milyen tésztafogyasztási szokásokkal rendelkezik.

A hazai gyártók közül a Família tészta márkaismertsége 45%, népszerűbb a 36-49 évesek körében az országos átlaghoz képest. Nem meglepő módon a nők jóval tájékozottabbak a tésztagyártók tekintetében, mint a férfiak. A Família tésztát ismerők 44%-a fogyasztotta már a márkát legalább egyszer, a kipróbálók egyötöde rendszeresen fogyasztja is a gyártó termékeit. A megkérdezettek nagy részének fontos, hogy jó minőségű termékeket vásároljanak és fogyasszanak, a többség, ha teheti, magyar gyártók termékeit vásárolja. A termékek széles skálájának köszönhetően tízből négy megkérdezett ma már úgy gondolja, hogy a tészták is lehetnek egészségesek, bár ez a felfogás is nagy eltéréseket mutat a városiak és a falvakban élők között: míg minden második budapesti lakos ért egyet ezzel az állítással, addig a falvakban élők alig több mint egyharmada gondolja úgy, hogy egy tésztaétel is lehet a reformkonyha állandó eleme.

A mezőberényi (Békés megye) Famíliatészta Kft. tevékenységét a tésztakészítés tradícióira építve indította el 1992-ben, majd a 100%-ban magyar családi vállalkozás a folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetően 2009-ben kft.-vé alakult. A 21. század első évtizede főként a technikai fejlesztésekről szólt, ebben az évtizedben pedig a termékfejlesztésekre fektetik a legnagyobb hangsúlyt. A nagyipari precizitást és a hagyományos minőséget, megjelenést ötvöző cég a régi idők házi ízeit, formáit kínálja kiváló magyar alapanyagokból, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.

A Famíliatészta négy termékével (lebbencs, sodort csigatészta, tarhonya, eperlevél) felvételt nyert a Mezőberényi Értéktárba, illetve a Békés Megyei Értéktárba. A Mintamenza program révén a cég részt vesz a közétkeztetésben is. Idén a Famíliatészta Kft. Vitale termékcsalád teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztésztái nyerték el „Az Év Terméke Díj 2015” elismerést az Egészségbarát Tészta kategóriában, valamint megkapta a Bisnode nemzetközi cégminősítő AA tanúsítványát.


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. május hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Lakatos Zsolt és Csikós Amanda

 

Mezei Zsolt és Czifra Mária Krisztina

 

Jámbor Róbert Sándor és Balogh Nikoletta

 

Balog László Lajos és Jakusovszki Ildikó

 

Ollé Tibor és Rácz Alexandra

 

Berhencz Balázs és Kiss Krisztina Klaudia

 

Sóvári Roland és Szóth Nikoletta

2019. május hónapban

 elhunytak

 

 

Kovács Imréné  szül. Gschwindt Zsuzsanna (1933)

 

Kolozsi Dániel (1976)

 

Kovács Gáborné szül. Szabó Katalin (1951)

 

Szeles Károly (1942)

 

Solymosi Sándorné szül. Deutsch Mária (1938)

 

Bőtsch Józsefné szül. Kovács Lídia (1928)

 

Beregi Istvánné szül. Dombi Mária (1938)

 

Adamik Tamás Mihály (1968) 

 

id. Csete Gyula (1923)

 

Károlyi Jánosné szül. Virág Judit (1940)

 

Szlaukó Mária Erzsébet (1954)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok