A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - DÖMÖTÖR NAPI CSALÁDI TÁNCHÁZ A MAGYARVÉGESI ÓVODÁBAN

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

DÖMÖTÖR NAPI CSALÁDI TÁNCHÁZ A MAGYARVÉGESI ÓVODÁBAN

Nyomtatás
Létrehozva: 2015-11-05 10:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


"Dömötör juhászt táncoltat"

 

2015. október 21-én délután 16 órára Dömötör napi mulatságra hívtunk kicsiket és nagyokat, magyar ovisokat, szüleiket és minden érdeklődőt a városból, aki velünk szerette volna jól érezni magát ezen a kellemes őszi délutánon.
 


Dömötör a népi hagyományok szerint a pásztorok, juhászok patrónusa, védőszentje volt. A régi világban ilyenkor hajtották be a legelőkről az állatokat a téli szállásukra. A gazdák számba vették az állatállományukat. Persze a komoly munka után kezdődhetett a mulatság, a dínomdánom! Nálunk is így történt!!! A „kisbirkák” számbavétele után kezdődhetett a tánc.


Óvodánk valamennyi dolgozója lelkesen készült erre a napra. Szerveztünk, rendezgettünk, díszítettünk. Készültek a szörpök, hagymás zsíros kenyerek, piroslottak az almák a kosarakban. Táncház, kézműves foglalkozások és  eszem-iszom is szerepelt a kínálatunkban! Apró lábak és kezek mozdultak a zenére, nem kellett sokat biztatni a gyerekeket és szüleiket, hogy vegyenek részt a népi gyermekjátékokban. Közös énekléstől, vidám kacagástól visszhangzott Magyarvégesi Óvodánk tornaszobája és folyosója. Bezzeg, hogy a másik teremben sem tétlenkedtünk. Készültek a fazekaskorongon a szebbnél szebb alkotások. De töklámpásokat is faragtunk, díszítettünk, kukoricát morzsoltunk és a lehulló szemeket sem hagytuk kárba veszni. Ragasztottunk, fűztünk, formáztunk, ha valakinek mégis üres maradt a keze, az egy darab puha agyaggal birkózhatott. Kicsik és nagyok is jól érezték magukat, olyannyira, hogy észre sem vettük, amikor ránk esteledett.


Köszönjük a gyerekeknek, szüleiknek és minden megjelent vendégünknek, hogy velünk tartottak! Várunk benneteket - egy-egy jeles naphoz kapcsolódva - minden hónapban, így november 20-án (pénteken) is 16 órától, a Márton napi családi táncházunkba!!!

 

 

Magyarvégesi Óvoda kollektívája
 

 

 

K É P G A L É R I A

 

 

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében