A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Minősített Közművelődési Intézmény lett a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Minősített Közművelődési Intézmény lett a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-01-22 15:17 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adta át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket Budapesten.


Minősített Közművelődési Intézmény címben részesült a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ. Az elismerésért járó díjat Smiriné Kokauszki Erika az OPSKK igazgatója vette át Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól.

Az elismerések odaítélésének célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésének ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés eredményeinek elismerése. A címet elnyerő intézmények közművelődési tevékenységében érvényesülnek a minőségfejlesztési alapelvek, úgy, mint partnerközpontúság, az egymástól való tanulás és a folyamatos fejlesztés, valamint a szervezeti vezetés és a munkatársi elkötelezettség a minőség iránt.

 

Szintén Minősített Közművelődési Intézmény címben részesült a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ, hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum, Könyvtár, a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Ház, a pécsi Apáczai Óvoda és ÁMK Művelődési Ház, a fertőszentmiklósi Ifjúsági és Szabadidő Központ, a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra, a Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár - Petőfi Művelődési Központ és a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központja.

 

Minősített Könyvtár címmel tüntették ki az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtárat, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontot, valamint a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárat.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbízásából Hoppál Péter és Závogyán Magdolna helyettes államtitkár Közművelődési Minőség Díjban részesítette a tatabányai AGORA Nonprofit Kft. - A Vértes Agoráját.

 

Balassa Péter-díjat vehetett át Szilágyi Zsófia tudománytörténész, Csokonai Vitéz Mihály-díjat kapott Márkus Miklósné Natter-Nád Klára pedagógus, karnagy, zenei szakíró, Tündik Tamás általános iskolai tanár, a Hévízgyörki Asszonykórus Népművészeti Egyesület, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Karnagyok Kamarakórusa Egyesület és a Sióagárdi Fecske Bábcsoport, Szilágyiné Bánfi Szilviát, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos kutatóját pedig Szinnyei József-díjjal jutalmazták.

(Forrás: MTI)

Galéria


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK