A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Sajtótájékoztató a Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Sajtótájékoztató a Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-05-26 12:43 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről, a megvalósítás ütemezéséről Dankó Béla országgyűlési képviselő, Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője és Siklósi István Mezőberény város polgármestere tartott sajtótájékoztatót 2016. május 26-án a Városháza dísztermében.


A területi közigazgatási reform célja az egyablakos ügyintézés biztosítása, amelynek igénybevételével az állampolgárok egyetlen helyen intézhetik hivatalos ügyeiket.

A sajtó képviselőit Siklói István polgármester úr a beruházás ütemezéséről és költségeiről tájékoztatta. Várhatóan 2016. június 6-án adják át a munkaterületet, ahol a kivitelezés munkálatait a Borgula-Ép Kft. és a Péter-Fa Bt. együttműködve a Gyulai Fafém Bútor Zrt.-vel végzi. A kiépítési munkák, valamint a bútorbeszerzés 32.225.833,- Ft-os költségeit Mezőberény Város Önkormányzata vállalta. Az átépítés időszaka előre láthatóan 3-4 hónapot vesz igénybe, a kormányablak a tervek szerint 2016. szeptember 1-től fogadja az ügyfeleket a leendő ’56-os emléktér 1. szám alatt (Civilfejlesztő Központ mögött). Dankó Béla országgyűlési képviselő úr a Miniszterelnökség, a Békés Megyei Kormányhivatal és Mezőberény Város Önkormányzata példaértékű összefogását emelte ki, amelynek köszönhetően Mezőberényben és vonzáskörzetében, mintegy tizenötezer lakos számára egy színvonalas kiszolgálás valósulhat meg. Az összefogás nyertesei elsősorban a mezőberényi és a térség polgárai - közölte Gajda Róbert kormánymegbízott úr. A 2011-ben elindított közigazgatási reform során folyamatosan nyíltak meg Békés megyében is a kormányablakok, a mezőberényi lesz a tizenkettedik. A Mezőberényi Kormányablak szükségességét a település lakosságszáma és a szakmai érvek egyaránt indokolták. A városban működő okmányiroda 2015. évi ügyszáma meghaladta a tizenhatezret, ami a Békési Járási Hivatal teljes ügyszámának 35%-át jelenti. Az újonnan kialakítandó kormányablak Mezőberény, Kamut és Köröstarcsa – közel tizenötezer lakos – hivatalos ügyintézését segíti. A Békési Járási Hivatal kirendeltsége a Városházáról 8 fővel kerül át a Mezőberényi Kormányablak épületébe, ahol 5 munkaállomás és 1 fotobox szolgál a gyors és hatékony ügyintézés helyszínéül – tájékoztatta a megjelenteket dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. július hónapban

házasságot kötöttek

 

Mircsóf Tihamér (Mezőberény) és Kiss Éva Adrienn (Mezőberény)

 

Bánfalvi Roland (Mezőberény) és Bobály Katalin (Mezőberény)

 

Ramos József (Mezőberény) és Herczeg Katalin Tünde (Mezőberény)

 

Fábián Balázs Pál (Mezőberény) és Megyeri Kitti (Mezőberény)

 

Balog Péter Attila (Mezőberény) és Hrabovszki Kitti (Mezőberény)

 

Bési István (Murony) és Zsiga Margit Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Benyovszki Róbert (Mezőberény) és Koloh Nóra (Mezőberény)

 

Szabó Sándor (Mezőberény) és Nyerlucz Ilona (Mezőberény)

 

Kozma Dániel (Mezőberény) és Hoffmann Márta (Mezőberény)

 

Varga Péter (Mezőberény) és Kovács Anita (Mezőberény)

2020. július hónapban

 elhunytak

 

Prorok Jánosné (Cservenák Ilona) (1924)

 

Benyovszki Pál (1947)

 

Nagy János (1958)

 

Schmidt Mártonné (Adamik Mária) (1931)

 

Kurucz Gergelyné (Imre Magdolna) (1936)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok