A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Gútai Búcsúban mutatkozott be Mezőberényből a Települési Értéktár

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Gútai Búcsúban mutatkozott be Mezőberényből a Települési Értéktár

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-15 08:43 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Testvérváros
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2016. augusztus 12-14. között a Gútai Búcsúban mutatkozott be a Mezőberényi Települési Értéktár Bizottság és partnerszervezete a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Berény Táncegyüttes. Közös Értékeink ITT és OTT! Értékgyűjtő munka Gútán és Mezőberényben - címmel, a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének és kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2015 nyertes pályázata tette lehetővé, hogy a program létrejöjjön.


A három nap alatt megismerhették a gútaiak városunk gasztronómiáját, az értéktár néhány pillanatát és az év közben Gútán és Mezőberényben készült fotókiállítást. A Berény Táncegyüttes a borutcában néptáncbemutatót, táncházat tartott, majd a nagykoncert előtt közel egy órás műsorral mutatkoztak be. A pályázat módot nyújtott arra is, hogy apró promóciós anyagokkal kedveskedjünk a Gúta település lakóinak. A kiskendő, a szórólap, a fotókiadvány mind emlékezteti a résztvevőket a közös munkára. A sátornál kialakított értéktár bemutató pedig Mezőberényt vitte Gútára. A látogatással ünnepeltük egyben a Gúta-Mezőberény városok 15 éves testvérvárosi kapcsolatát is. A mezőberényiek nevében Siklósi István polgármester köszöntötte a vendéglátókat és Szekeres Józsefné alpolgármester is részt vett az ünnepségen. Köszönet a segítségért a Gúta Város Önkormányzatának, képviselőinek és a Szlovák Kultúra Baráti Kör vezetőségének, tagjainak és mindazon segítőknek, akik hozzájárultak, hogy felejthetetlen három napot töltsön együtt a két város.

 

 

 

K É P G A L É R I A

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. március hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Bartó Zoltán (Mezőberény) és Braun Magdolna (Mezőberény)

2021. március hónapban

 elhunytak

 

Schőn Mihályné szül. Madarász Zsuzsanna (1931)

 

Szücs Józsefné szül. Brücher Magdolna (1928)

 

Erdősné Schőn Zsuzsanna Mária (1941)

 

Gáspár Imréné szül. Vas Zsófia (1935)

 

Kőszegi Mártonné szül. Bereczki Ilona (1931)

 

Kőszegi Márton (1924)

 

Köhler Julianna (1934)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok