A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Sokoldalú berényi alkotók

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Sokoldalú berényi alkotók

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-17 18:36 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XX. Berényi Napok keretében augusztus 17-én az OPSKK Művelődési Központjában Körösi Mihály, a Humánügyi Bizottság és a Települési Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg a Mezőberényi alkotók palettája című kiállítást.  A tárlaton bemutatkozik az intézmény díszítőművészeti köre, foltvarró szakköre, illetve a csipkekészítő szakköre, továbbá Tűzben olvadt színek címmel Gugolya Márta tűzzománcai és Kovácsné Osán Ágnes kerámiái láthatók.


Smiriné Kokauszki Erika igazgató köszöntője után Körösi Mihály hangsúlyozta, már hagyománnyá vált, hogy az Orlai Petrics Soma Művelődési Központ által működtetett szakkörök, illetve a városban élő egyéni alkotók munkájából kiállítás nyílik bemutatva a nagyközönségnek az elmúlt időszakban készült munkákat.

A Díszítőművészeti Kör az egyik legkorábban alakult közösség.  Kezdetben Kiszely Jánosné, majd Balogné Takács Katalin, később Bogárné Szőke Erika vezetésével a csoport számos dicséretet, kitüntető címet nyert el az évek során.

Csipkecsodák címet viseli a csipkekészítő szakkör bemutatója. Valóban csodák, ahogyan az egyszerű, hétköznapii fonalból ilyen bámulatosan szép tárgyak készülnek. A csoport vezetője Hernádi Mihályné, aki a hagyományos technikák mellett az újdonságok megszerettetésére, elsajátítására is nagy hangsúlyt helyez.

A jó kikapcsolódás titka: a foltvarrás címmel mutatkozik be a ház foltvarró szakköre. A használhatóság mellett a szépre törekvés művészete ez a technika. A szakkör munkáját Fehér Károlyné fogja össze az intézmény munkatársának segítségével.

Tűzben olvadt színek címet viseli Kovácsné Osán Ágnes keramikus, fazekas és Gugolya Márta tűzzománc ékszer- és dísztárgykészítő munkáit bemutató kiállításrész. Mindketten nagy szakmai elhivatottsággal készítik dísztárgyaikat, oktatják, nevelik az érdeklődő fiatalokat.

Körösi Mihály, a Humánügyi és a Települési Értéktár Bizottság elnöke megfogalmazta, a város számára fontosak az alkotó közösségek és egyének.

A kiállítás szeptember 17-ig tekinthető meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK