A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Testvérvárosi találkozó

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Testvérvárosi találkozó

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-19 16:08 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XX. Berényi Napok keretében 2016. augusztus 19-én az OPSKK Muzeális Gyűjtemény udvarán testvérvárosi találkozót tartottak.  Mint azt Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, a hivatalos testvérvárosi kapcsolatokban az idén több kerek évfordulót is ünnepelnek, Gronauval 25, Gútával 15, Csantavérrel 10 éve írták alá az erről szóló szerződést. Hamarosan kerek évfordulóhoz érnek a másik két testvérvárossal is, hiszen Münsingennel 23, Szovátával pedig 14 éves múltra tekint vissza Berény testvérvárosi kapcsolata.


Siklósi István szólt arról, hogy időközben új vezetők kerültek a városok élére, de a barátság változatlan maradt, sőt tovább bővült, hiszen ma már a testvérvárosok civil szervezetei és intézményei között is jó az együttműködés.

Sonja Jürgen, Gronau polgármestere arról szólt, hogy városából sokan látogattak már el Berénybe, és legnagyobb értéknek a berényiek vendégszeretetét tartják. Horváth Árpád, Gúta polgármestere kifejtette, a gútaiak családtagként érkeznek ide, hiszen a lakosságcsere óta ezek a testvéri, rokoni szálak ma is élnek. Egy héttel ezelőtt Mezőberényt látták vendégül, akkor Berény mutatta be értékeit, jövőre ők szeretnének hasonló bemutatkozást Berényben.

Földi Márta, Csantavér polgármester elmondta, a két város között ugyan 10 éves a hivatalos testvérvárosi kapcsolat, de a két település tűzoltóit már 40 éve baráti szál fűzi össze, ő maga 20 éve jár Berénybe. Mike Münsing, Münsingen polgármestere kifejtette, az ilyen találkozók példák arra, hogy közös Európát építünk, és közös nyelvünk a tánc, a zene, a sport. Szováta polgármesterének, Fülöp Lászlónak a szavait az egyik tűzoltó tolmácsolta, elmondta, delegációjuknak tűzoltók és labdarúgók a tagjai. Több város polgármestere ajándékokat nyújtott át kollégáinak.   

 

Végezetül bejelentették, hogy a Gronauban működő Petőfi Egyesület sportszert ajándékozott a városnak.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Farkas Kristóf és Gyönye Beáta

 

Pecze Péter és Dorozsmai Jozefina

 

Marhás Márk Róbert és Kótai Roberta Klaudia

 

Pálfi János és Kovács Anikó Mónika

 

Udvary Mátyás és Gönci Andrea

2020. június hónapban

 elhunytak

 

Farkas Ferencné szül. Rácz Ilona Mária (1941)

 

Jónás Károlyné szül. Rácz Ágnes Róza (1956)

 

Harmati Györgyné szül. Dusa Ilona (1931)

 

Vasas Pálné szül. Kocsik Ilona (1929)

 

Szekeres Sándor (1956)

 

Radványi Sándor Márton (1926)

 

Borgula Jánosné szül. Adamik Ilona (1940)

 

Sotusné Aranyosi Irén Hajnalka (1949)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok